Sport

România-Spania 1-4. Naționala de tineret, lecție de fotbal primită de la spanioli

Selecţionata de fotbal Under-21 a României a fost învinsă de echipa similară a Spaniei, cu scorul de 4-1 (2-0), vineri seara, într-un meci amical desfăşurat pe Cluj Arena.

Tricolorii, la primul meci cu Emil Săndoi selecţioner, au pierdut fără drept de apel/ FOTO: Echipa națională de fotbal a României - Facebook Tricolorii, la primul meci cu Emil Săndoi selecţioner, au pierdut fără drept de apel/ FOTO: Echipa națională de fotbal a României - Facebook

 

 


„Tricolorii”, la primul meci cu Emil Săndoi selecţioner, au pierdut fără drept de apel în faţa celei mai galonate echipe europene la această categorie de vârstă. Ibericii au nu mai puţin de cinci titluri continentale (1986, 1998, 2011, 2013, 2019), dar au jucat şi alte trei finale (1984, 1996, 2017).

 


Abel Ruiz Ortega (8, 18) şi Rodrigo Riquelme Reche (80, 90+1) au reuşit duble pentru Spania, în timp ce golul echipei României a fost semnat de Valentin Miculescu (85).

Spania a deschis scorul în minutul 8

Spania a deschis scorul destul de repede, prin Abel Ruiz (8), cu capul din 6 metri, dintr-o centrare furnizată de Sergio Garcia. Acelaşi Abel Ruiz (18) a majorat diferenţa, din 7 metri, după o pasă înapoi a lui Bryan Gil.


Prima acţiune notabilă a naţionalei de tineret a României a venit abia în min. 33, când Markovic a trimis un şut-centrare, respins de portar. Atacantul Universităţii Craiova s-a accidentat apoi şi a fost schimbat în min. 35. Înlocuitorul său, Birligea, a fost protagonistul a două acţiuni, însă şutul său fin întoarcere (39) a fost blocat de un fundaş, iar un minut mai târziu (40), şutul său, la pasa lui Munteanu, a fost apărat de Arnau Tenas cu piciorul.

În prima parte a reprizei secunde, tricolorii au avut o posesie bună, dar fără a fi concretizată în acţiuni periculoase. O situaţie cu potenţial s-a consumat în min. 60, când Sefer a şutat cu boltă, însă peste poartă.


La poarta cealaltă, spaniolii au fost aproape de gol prin Rodrigo Riquelme (67), însă acesta a fost blocat salvator de Robert Popa.

Spania a marcat al treilea gol prin Rodrigo Riquelme (80), cu un şut de la 16 metri, după ce Dumitrescu a alunecat şi nu a a mai apucat să-l blocheze.


România a marcat golul de onoare în min. 85, prin Miculescu, lansat de Işfan, cu un şut la colţul lung.

Spania a mai înscris o dată, prin acelaşi Rodrigo Riquelme (90+1), din 6 metri, după un şut deviat de Ţicu. Dican a fost aproape de un gol spectaculos, la puţin timp după intrarea pe teren, însă a şutat de la 20 metri foarte puţin pe lângă poartă.

România va găzduit turneul final al Campionatului European Under-21 din 2023 împreună cu Georgia, ambele echipe fiind calificate. Spania a obţinut biletul pentru turneul final în urma evoluţiei din preliminarii.

România a ajuns la nouă partide de pregătire pentru Europeanul de tineret de anul viitor, în mandatul selecţionerului Florin Bratu bilanţul fiind de 2 victorii (1-0 cu echipa Under-20 a Suediei, 2-1 cu Finlanda), 2 egaluri (1-1 cu Georgia, 2-2 cu Maroc) şi 4 înfrângeri (1-3 cu Mexic, 2-4 cu Italia, 0-2 cu Georgia, 3-4 cu Slovacia).

Săndoi se află la al doilea său mandat ca selecţioner al naţionalei de tineret a României, primul fiind în perioada iulie 2006-august 2013. Pe 27 septembrie, naţionala Under-21 a României va juca un nou meci de verificare, contra echipei de tineret a Olandei (Cluj Arena, ora 18:00).

 

CITEȘTE ȘI:

Emil Săndoi, despre meciurile naționalei de tineret de pe Cluj Arena: „Întâlnim două dintre cele mai puternice selecţionate din Europa ”

Ultimele Stiri
abonare newsletter