Social

Probele de aptitudini şi limbi moderne, în plină desfăşurare

Elevii claselor a VIII-a, care vor să urmeze cursurile unui liceu vocaţional sau bilingv, au început să susţină probele de aptitudini.

Emoţii mari pentru elevii claselor a VIII-a care visează să intre la un liceu vocaţional. În această perioadă atât ei, cât şi adolescenţii care vor să urmeze un liceu bilingv, vor susţine probele de aptitudini şi de limbă modernă/maternă pentru admiterea la liceele de profil.

Probele au început de miercuri şi se vor desfăşura pe perioada a trei zile. Ei trebuie să demonstreze, în cadrul probelor de aptitudini, că au talent.


Examenul de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă are două etape: proba scrisă (70 de puncte) şi proba orală (30 de puncte). Timpul de lucru pentru redactarea lucrării scrise este de 60 de minute, iar nota minimă de admitere este şase pentru Limba Modernă şi cinci pentru Limba Maternă.

Rezultatele vor fi afişate săptămâna viitoare, şi anume în data de 2 iunie. Cei care nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute pot să depună contestaţii. De remarcat este faptul că, contestaţiile se pot depune numai pentru probele scrise. Rezultatele finale se vor afişa în ziua de 3 iunie 2014 în fiecare centru.


Preselecţie pentru şcolile profesionale

Unele unităţi de învăţământ organizează preselecţii pentru admiterea elevilor la şcolile profesionale. Aceste preselecţii au loc în perioada 29-30 mai, iar în data de 3 iunie vor fi afişate rezultatele. Cei care au fost respinşi la această probă, vor mai avea şansa să se înscrie la şcolile care nu au preselecţie. Acest lucru se va întâmpla în data de 6 iunie, iar o zi mai târziu vor fi afişate listele finale cu elevii înscrişi.

În data de 10 iunie va avea loc proba suplimentară de admitere acolo unde sunt mai mulţi candidaţi pe un loc, iar rezultatele vor fi afişate în data de 13 iunie.


După rezultatele de la Evaluarea Naţională se va face o nouă listă în funcţie de media de admitere, listă care va fi afişată în 4 iulie, iar în perioada 5-6 iulie se depun dosarelor de înscriere la licee.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter