Social

Campanie de ajutorare a victimelor seismelor din Turcia, în Cluj-Napoca. Se fac donații de alimente, produse de igienă și haine

Clujenii care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată pentru a sprijini locuitorii din zonele afectate de cutremur în Turcia pot dona bunuri în patru locații din municipiul Cluj-Napoca.

Clujenii care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată pentru a sprijini locuitorii din zonele afectate de cutremur în Turcia pot dona bunuri în patru locații din municipiul Cluj-Napoca/ Foto 1: Emil Boc - Facebook , Foto 2: ISU Cluj - Facebook Clujenii care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată pentru a sprijini locuitorii din zonele afectate de cutremur în Turcia pot dona bunuri în patru locații din municipiul Cluj-Napoca/ Foto 1: Emil Boc - Facebook , Foto 2: ISU Cluj - Facebook

 

 


În cadrul acțiunii umanitare se vor colecta produse alimentare (neperisabile) și nealimentare, corturi, saltele pentru cort, pilote, pături, saci de dormit, reșouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare, produse de igienă și curățenie și produse de igiena feminine.

 


 Donațiile sunt destinate persoanelor afectate de cutremurul care a lovit luni, 6 februarie, Turcia.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat sprijin pentru oamenii afectați de cutremurul din Turcia și că Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziție 2 puncte de colectare a donațiilor.


„Comunitatea clujeană se mobilizează pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor afectați de cutremurul din sudul Turciei din data de 06.02.2023.

Ne exprimăm compasiunea pentru evenimentele recente teribile din Turcia și Siria. Împreună cu colegii mei am identificat 2 spații pentru colectarea și depozitarea donațiilor, prin care putem sprijini Consulatul Turciei, respectiv Piața Flora (cartierul Mănăștur) și Piața Hermes (cartierul Gheorgheni). Cei care doresc să contribuie cu donații în bunuri, conform solicitărilor Consulatului Turciei, sunt așteptați aici.


Pe lângă cele 2 spații ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, alte două puncte de colectare funcționează la sediul Consulatului Turciei și în parcarea subterană de la stadionul Cluj Arena, la cabinetul Kinetomed Arena”, a transmis Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:
Clujenii, chemați să doneze sânge pentru victimele cutremurului din Turcia: „Așa îi putem ajuta pe cei răniți!”
„E copleșitor!” Primele imagini cu pompierul clujean și câinele Max în misiunea de salvare a victimelor cutremurului din Turcia

Locurile în care se pot face donații: 

  • Piața Flora - aleea Padin nr. 21, orar: Luni-Sâmbătă 9:00-20:00, Duminică 9:00-14:00
  • Piața Hermes - str. Albac nr. 3, orar: Luni-Sâmbătă 9:00-20:00, Duminică 9:00-14:00
  • Consulatul Turciei - str. 1 Mai nr. 8, loc. Apahida (clădirea Vitacom), orar: Luni-Vineri 09:00-17:00, Sâmbătă: 09:00-14:00
  • Stadion Cluj Arena, cabinet Kinetomed Arena (cu acces din parcare subterană), orar: Luni-Vineri 9:00-20:00

În spațiile dedicate se colectează diverse bunuri în perioada 10-15 februarie, conform unei liste de cerințe comunicate de Consulatul Turciei, care vor fi donate direct Autorității pentru Managementul Dezastrelor Naturale (AFAD).


Donațiile în bunuri solicitate prin Consulatul Turciei (doar lucruri noi și care sunt potrivite pentru condițiile de iarnă):

  • haine de iarnă (adulți și copii): paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete, cizme, pulovere, pantaloni, mănuși, fulare, eșarfe, căciuli, ciorapi, șosete, lenjerie de corp
  • corturi, saltele pentru cort, pilote, pături, saci de dormit, reșouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare, alimentare neperisabile - conserve, produse de igienă și curățenie, produse de igiena feminine.

Persoane de contact pentru toate locațiile:

Ömer Korkut: +40 723 727 272
Oktay Ürük: +40 744 607 552

CITEȘTE ȘI:

O femeie a fost salvată după ce a petrecut mai mult de 100 de ore sub dărâmături în urma cutremurului din Turcia

Un pompier clujean merge în Turcia, în ajutorul victimelor cutremurului. E însoțit de câinele său, Max

abonare newsletter