Social

Peste 1.900 de tineri din România vor călători GRATUIT cu trenul prin Europa

Peste 1.900 de tineri din România vor primi permise de călătorie prin care vor putea vizita, gratuit, Europa.

Comisia Europeană a anunțat că peste 1.900 de tineri din România vor primi permise de călătorie prin care vor putea vizita, gratuit, Europa/ Foto: depositphotos.com

 

 


Cei 162.931 de participanţi la runda din octombrie 2022 de înscrieri la DiscoverEU au primit marţi rezultatele candidaturilor lor, un număr total de 47.700 de tineri cu vârsta de 18 ani urmând să primească câte un permis de călătorie, informează un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

 


Din România vor primi câte un permis de călătorie 1.974 de tineri.

CITEȘTE ȘI:
Tinerii din România pot călători GRATUIT cu trenul în Europa. Află unde te poți înscrie
Cum poți călători în țările UE împreună cu animalul tău de companie? Vezi ce norme se aplică

Candidaţii selectaţi vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în perioada martie 2023-februarie 2024. Aceştia se vor deplasa în principal cu trenul, cu câteva excepţii, pentru ca şi cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa.


„Datorită DiscoverEU, 47.700 de tineri vor începe în curând să îşi planifice călătoria prin Europa şi se vor alătura unei comunităţi tot mai mari de europeni mobili. Şi pentru că tinerii noştri doresc să facă descoperiri culturale pe parcursul vizitelor lor, am adăugat un card cu reduceri pentru activităţi culturale şi am publicat itinerarii culturale tematice pe Portalul european pentru tineret. Dorim ca toţi câştigătorii să aibă o experienţă de neuitat”, a declarat Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

În cadrul programului Erasmus+, această rundă de înscrieri a fost deschisă tinerilor cetăţeni născuţi între 1 ianuarie 2004 şi 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE şi din ţările asociate la Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia şi Turcia).


Participanţii selectaţi vor putea, de asemenea, să participe la sesiuni de informare înainte de plecare sau la întâlniri în întreaga Europă, pentru a consolida dimensiunea educativă a călătoriilor. O sesiune live cu întrebări şi răspunsuri va avea loc la 12 ianuarie 2022 pe grupul oficial de Facebook #DiscoverEU, în cadrul căreia participanţii selectaţi vor primi informaţii cu privire la viitoarea lor călătorie.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Walking Month. 9 milioane de pași și o finanțare record pentru tinerii cu dizabilități și copiii orfani: peste 80.000 de euro

De azi puteţi călători gratuit cu trenul în Europa. Principala condiţie

Ultimele Stiri
abonare newsletter