Actualitate

De azi puteţi călători gratuit cu trenul în Europa. Principala condiţie

Călătorii gratuite pentru tineri în Uniunea Europeană. Un proiect propus de un europarlamentar român e de azi cadou pentru cei care împlinesc majoratul. Tinerii pot merge gratis cu trenul, oriunde în Uniunea Europeană, în limita a 500 de euro şi a patru ţări, la alegere.

Tinerii care au împlinit sau vor împlini 18 ani, până pe 1 iunie, pot primi un permis de călătorie, în valoare de 510 euro. Numărul acestora e însă limitat, scrie digi24.ro.

Siegfried Mureşan, europarlamentar: „Avem pentru acest proiect alocate 12 milioane de euro, din care evaluăm că vom achiziţiona şi oferi în prima etapă chiar aproximativ 30.000 de bilete tinerilor, în România vor fi probabil între 1.000 şi 2.000 de tineri care vor beneficia”.


Mai mult de jumătate de milion de copii s-au născut în anul 2000 în Italia şi mulţi dintre ei se încadrează în cerințele acestei inițiative.

170 de mii de kilometri de cale ferată sunt incluși în permisul de călătorie, dar traseul trebuie bine calculat. Există o limită de patru ţări, iar biletele de tren sunt valabile 30 de zile.


Paola Dubini, profesor de Management la Universitatea Bocconi Milano: „Stimulează curiozitatea individuală și este frumos pentru că se concentrează pe persoane care abia au ajuns la vârsta maturității. Cu cât se descoperă țări și lucruri noi, cu atât se prețuiește specificul și frumusețea propriei țări.”

Tinerii interesaţi trebuie să se înscrie pe site-ul UE în perioada 12 iunie-26 iunie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter