Social

Marius Balo, clujeanul întemnițat 8 ani în China, își încheie pelerinajul de 2.922 km! Se întoarce la Cluj pe 1 Decembrie

Marius Balo își încheie pelerinajul de 2.922 km (fiecare kilometru reprezintă o zi petrecută în închisoarea din China) și se întoarce la Cluj. Clujeanul îi invită și pe alți doritori să parcurgă ultimii kilometri alături de el.

Marius Balo se întoarce din pelerinaj / Foto: Marius Balo Marius Balo se întoarce din pelerinaj / Foto: Marius Balo

 

 


Marius Balo, clujeanul întors în țară după 8 ani în care a fost întemnițat pe nedrept în China, își încheie pelerinajul de 2.922 de kilometri joi, pe data de 1 Decembrie.

 


Fiecare dintre cei 2.922 de kilometri parcurși reprezintă o zi petrecută în închisoarea din China. El a vizitat principalele locuri de detenție, tortură și exterminare a foștilor deținuți politici din România, pentru omagierea și păstrarea vie a memoriei acestora, dar și diverse lăcașuri de cult.

Balo urmează să ajungă înapoi în Cluj, după 100 de zile, însă îi cheamă și pe alți doritori să parcurgă ultimii kilometri alături de el, cu pornirea din Apahida:


„Peste numai o zi, mâine la amiază, cu ajutorul bunului Dumnezeu pelerinul Marius Balo plecat la drum din 29 iunie, va ajunge din nou la Cluj. După 2922 de kilometri parcurși pe jos prin țară - un kilometru parcurs pentru fiecare zi din cei 8 ani în care am fost întemnițat în China comunistă - și 100 de zile de drum, bucuria lui Odiseu este și bucuria mea și a noastră a tuturor, pelerini prin lume ce suntem! Vă aștept pe toți cu mult dor și mare drag să ne bucurăm împreună. Azi mă îndrept înspre Apahida iar mâine dimineață, de 1 decembrie, voi porni spre Cluj. Cei dintre Dumneavoastră care doresc să mă însoțească în acești kilometri de final vă aștept cu mare drag mâine dimineață la ora 8:00 în fața bisericii ortodoxe din Apahida, parohia Părintelui Sorin Trancă. 

Vom parcurge apoi la pas distanța până în oraș urmând ca la ora 12 să ajungem la Monumentul Rezistenței Anticomuniste de la intrarea în Parcul Central, vizavi de Opera Maghiară. Aici vom mulțumi împreună bunului Dumnezeu și tuturor celor care au pus umărul și piciorul și sufletul pentru ca visul cu acest Pelerinaj să devină realitate. După evenimentul de la Monument suntem așteptați cu toții la Mănăstirea Florești să ne bucurăm împreună la o masă îmbelșugată a bucuriei și a recunoștinței față de bunul Dumnezeu pentru toate binecuvântările primite.


Vă aștept așadar cu mare bucurie și cu drag pe toți fie la Apahida fie la Monument fie la Mănăstire, în funcție de cum aveți disponibilitate, să mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate darurile Sale! Pentru picioare, pentru ochi, pentru libertate, pentru viață, pentru îngerașii din fotografii, pentru dragostea și mila cu care ne iese în întâmpinare în fiecare zi!”, transmite Marius Balo.

CITEȘTE ȘI:

Clujeanul Marius Balo se întoarce în Cluj, după pelerinajul de 2.922 km: „Mulțumim împreună bunului Dumnezeu pentru toate”

Marius Balo, clujeanul întemnițat în China timp de 8 ani, a vizitat Penitenciarul Jilava: „Rămâi marcat pentru totdeauna”

abonare newsletter