Social

Crește valoarea tichetelor de masă, de la 1 iulie. Legea a fost promulgată de președinte

Proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis. Măsura se va aplica de la 1 iulie.

Proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis. Foto: depositphotos.com Proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis. Foto: depositphotos.com

 

 


De la 1 iulie, tichetele de masă vor valora 30 de lei, cu 10 lei mai mult decât până acum.  O altă măsură adoptată astăzi este cea care permite voucherelor de vacanță să fie folosite pentru taberele copiilor.

 


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care prevede că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Legea stabileşte că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede actul normativ. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Legea stabileşte şi posibilitatea ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor.


Astfel, voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor se stabileşte prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Finanţelor, prevede legea.

Creșterea valorii tichetelor de masă a fost decisă de coaliția de guvernare la începutul anului. La începutul lunii aprilie, când anunța pachetul social, Guvernul a promis creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 de lei la 30 de lei, pentru a compensa scumpirile din ultima perioadă.


În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Victimele violenței domestice vor putea beneficia de locuințe sociale. Centru pentru victimele agresiunii, deschis în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter