Sănătate

Transplantul hepatic pentru fetița de 5 ani cu hepatită severă a decurs cu succes. Starea pacientei este stabilă

Transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni, starea acesteia fiind stabilă.

Transplantul hepatic pentru fetița de 5 ani, realizat cu succes. Foto: depositphotos.com. Transplantul hepatic pentru fetița de 5 ani, realizat cu succes. Foto: depositphotos.com.

 

 


Informarea a fost făcută duminică de Ministerul Sănătății.

 


„În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.


Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transferată vineri la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării transplantului hepatic.

Se va realiza un compartiment de transplant hepatic pentru copii

„Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric. Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale şi cele operaţionale. Colaborarea cu specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni este esenţială pentru încheierea cu succes a acestui proces.


Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric. Ministerul Sănătăţii va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea şi funcţionarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Clujul, ferit momentan de hepatita necunoscută. Recomandările făcute de DSP Cluj persoanelor cu simptome

Doi adolescenți din Sibiu, suspecți de hepatită cu origini necunoscute

Fetiță de 5 ani cu hepatită severă, transferată la Institutul Fundeni pentru transplant hepatic

abonare newsletter