Național

Fetiță de 5 ani cu hepatită severă, transferată la Institutul Fundeni pentru transplant hepatic

O fetiță în vârstă de 5 ani care s-a îmbolnăvit de hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni din Capitală pentru efectuarea unui transplant hepatic de urgență.

Fetiță de 5 ani cu hepatită severă, transferată la Institutul Fundeni pentru transplant hepatic / Foto: depositphotos.com

 

 


Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transferată vineri la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării transplantului hepatic, a informat Ministerul Sănătăţii.

 


„Fetiţa este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi. În timpul transportului cu ambulanţa a fost însoţită de un medic specialist ATI de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Între timp a fost stabilită şi cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opţiunea terapeutică. În acest moment este internată în Secţia de terapie intensivă de la Institutul Clinic Fundeni", precizează MS.


Conform sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” şi de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani. 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Clujul, ferit momentan de hepatita necunoscută. Recomandările făcute de DSP Cluj persoanelor cu simptome

Doi adolescenți din Sibiu, suspecți de hepatită cu origini necunoscute

Ultimele Stiri
abonare newsletter