Sănătate

Doi adolescenți din Sibiu, suspecți de hepatită cu origini necunoscute

Doi adolescenți din Sibiu sunt suspectați de hepatită cu origini necunoscute, conform unor informații confirmate de DSP.

Doi adolescenți, suspectați de hepatită Doi adolescenți, suspectați de hepatită


Doi adolescenți din Sibiu sunt suspectați de hepatită cu origini necunoscute. Din primele date oferite de DSP Sibiu, se pare că este vorba de o fetiță de 10 ani și un băiat de 16 ani.

„DSP Sibiu a raportat două cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Primul în data de 19 aprilie, un băiat de 16 ani, inițial internat la Spitalul Municipal Mediaș, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciunea de hepatită acută.  Markerii virali pentru hepatită virală A, B, C și E au fost negativi ca și probele pentru determinarea anticorpilor  anti Leptospiră.  Copilul este în continuare internat,  investigat și supravegheat, cu o evoluție staționară, fără elemente de agravare. ”, a declarat Simona Berariu.


Șefa DSP Sibiu a adăugat că un al doilea caz a apărut pe 26 aprilie, atunci când o fetiță de 10 ani a prezentat simptome asemănătoare.

„Cel de-al doilea caz a fost raportat în data de 26 Aprilie, o fetiță de 10 ani, cu markeri de asemenea negativo pentru hepatită virală A, B și C iar pentru hepatita virală E probele sunt încă în lucru”, a declarat Simona Berariu

CITEȘTE ȘI:

Cum ne putem proteja de hepatita severă? Copiii sunt cei mai expuși la îmbolnăvire

Încă două cazuri suspecte de hepatită acută la copii în România: „Copiii au 8 luni, respectiv 10 ani”

Ultimele Stiri
abonare newsletter