Sănătate

O elevă de 17 ani, vaccinată din greșeală cu Johnson&Johnson la Cluj! Serul nu este recomandat minorilor

O fată de 17 ani a fost vaccinată din greșeală cu serul Johnson&Johnson la centrul de imunizare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Cluj-Napoca.

O fată de 17 s-a prezentat luni la centrul de imunizare Anghel Saligny din Cluj-Napoca și a cerut să fie imunizată cu Johnson&Johnson, fără să știe că acest ser nu este recomandat minorilor. Medicii de la centrul de imunizare i-au administrat doza, dar și-au dat seama de greșeala comisă doar în momentul în care au vrut să elibereze adeverința de vaccinare și nu au putut să facă acest lucru.

„În contextul incidentului care a avut loc în cursul zilei de ieri, 15 noiembrie  a.c.  în care la Centrul de Vaccinare „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca  a  fost 
vaccinată o persoana în vârstă de 17 ani și 9 luni cu vaccin Johnson & Johnson,  punem  la  dispoziția  opiniei  publice  clarificările  oferite  de  către Direcția  de  Sănătate Publică Cluj:  Medicul coordonator al centrului,  dr. F. M. a transmis Direcției de  Sănătate  Publică Cluj o notă  de  informare privind eroarea  administrării vaccinului la o persoana sub vârsta de 18 ani.  Din relatarea doamnei doctor reiese că: 
-    La data de 15.11.2021, la ora  8,00 s-a  prezentat o persoană de sex feminin, pe nume S. I. L. pentru vaccinare cu Johnson&Johnson. 
Doamna doctor a scanat cartea de identitate pe  tabletă cu credențiale  Johnson&Johnson iar tableta a indicat că „persoana poate fi vaccinată, nu are nici o doză” situație în care datele au fost transmise  și  preluate  în  RENV. S-a  continuat cu completarea chestionarului și cu anamneza efectuată de Dr. R. C. (persoana nu a fost întrebată dacă este minoră) apoi  s-a continuat cu vaccinarea cu tipul de vaccin Johnson & Johnson. În momentul în care s-a încercat scoaterea adeverinței a apărut mesajul „eroare la salvarea datelor: vaccinul nu a fost adăugat din cauza unor erori; persoanele sub 18 am nu se pot vaccina cu acest produs (Johnson&Johnson). În această situație doamna doctor a comunicat Direcției de Sănătate Publică  incidentul  iar  DSP  a  solicitat  punct  de  vedere  de  la CNSCBT.  Având în  vedere precizarea CNSCBT, medicul vaccinator urmează să transmită o notă explicativă prin care să detalieze toată situația, în vederea  înregistrării  vaccinării  în  RENV și  generării adeverinței de vaccinare.” , a transmis prefectura Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Valeriu Gheorghiță: „În niciun caz nu e finalul valului 4”. Clujul, printre județele cu rată de vaccinare peste 50%

86%, procentul necesar de vaccinare în școli, nu 60%. Expert UBB: „Decesele nu o să se vadă în școală, ci în familiile copiilor”

abonare newsletter