Sănătate

8 reguli pentru o inimă sănătoasă! Sfaturile care te ajută să eviți infarctul

Inima este principalul motor al organismului uman și ar trebui îngrijită cu mare atenție de toți românii. Iată 8 sfaturi pentru a evita infarctul și probleme la inimă.

Sănătatea inimii depinde de foarte mulți factori. De la alimentație până la odihnă și excesele din viața de zi cu zi. Bolile cardiovasculare sunt din ce în ce mai întâlnite la persoane tinere și nu de puține ori vedem tineri care suferă un preinfarct sau un infarct la o vârstă nu înaintată.

Activitatea fizică constantă

Sportul este foarte important pentru sănătatea inimii. Înotul, atletismul sau ciclismul sunt extrem de importante pentru inimă. Cu cât activitatea fizică este mai deasă, cu atât inima devine mai eficientă.


Aceste exerciții ajută la îmbunătățirea inimii și ajută mitocondriile să se adapteze la un nivel superior. Activitatea fizică stimulează constant funcția inimii și crește numărul bătăilor. Exercițiile cardio scad riscul declanșării boliilor metabolie și cardiovasculare.

Menținerea unei greutăți normale

Sănătatea inimii depinde și de kilogramele pe care le avem. Fluxul sanguin ameliorat este rezultatul îmbunătățirii funcției endoteliate cu rol important în menținerea sănătății vaselor de sânge. Pentru a-ți menține o greutate optimă este foarte importantă alimentați, dar și activitatea fizică.


Scăderea colesterolului

Fulgii de ovăz, orzul și psylliumul sunt câteva surse bogate de  fibre solubile care pot ajuta la scăderea valorilor colesterolului.  În orz și ovăz găsim betaglucani, dar și câteva fibre solubile care ajută la scăderea colesterolului LDL.

Consumul de roșii ajută la prevenirea infarctului

Sucul de roșii bogat în licopen, un nutrient care reduce producția de colesterol rău, este absolut necesar pentru a preveni infarctul.  Conform unor studii, persoanele care au consumat aproximativ un pahar și jumătate de suc de roșii pe zi, timp de trei săptămâni, au reușit să diminueze valorile colesterolului rău cu 8,5%.


Atenție, sucul de roșii care conține sare nu este indicat, deoarece sodiul crește tensiunea arterială.

Stresul și epuizarea psihică

Stresul este una dintre cauzele principale când vine vorba de un infarct. Cele 60 de ore de lucru pe săptămână epuizează psihic multe persoane și provoacă infarctul.


Într-un studiu, specialiștii au măsurat nivelul hormonului de stres, cortizolul,  la 56 de persoane care au ajuns la spital cu diverse afecțiuni.  Cei care au suferit atacuri cardiovasculare, cu trei luni înainte, nivelul de cortizol era mul prea mare.

CITEȘTE ȘI:


Condimentul care întărește inima. Scade riscul de cancer și ajută la circulația sângelui

Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

Depresia

La fel de important este și evitarea depresiei când vine vorba de sănătatea inimii. Studiile arată că depresia declanșează boli de inimă din trecut, fiind una dintre principalele cauze pentru producerea unor preinfarcturi.

Analizele de sânge

Analizele de sânge sunt extrem de importante și ele pentru prevenirea unui infarct.  Mulți dintre medici măsoară nivelul proteinei C-reactivă din organism, iar după acest indicator pot prescrie tratamente pentru prevenire aunor tragedii.

O scanare CT

Colesterolul nu este singura cauză a unei inflamații. Artrita sau infecția sinusurilor pot determina inflamația. Specialiștii recomandă persoanelor care au colesterolul LDL ridicat să facă o scanare CT.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai toxic condiment din bucătărie. Consumat în doze mari provoacă halucinații și îți distruge organele

Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne bolile hepatice și reduce colesterolul ridicat

Ultimele Stiri
abonare newsletter