Sănătate

De ce e Clujul pe primul loc la vaccinare? „E de 2-3 ori mai ușor să te imunizezi, decât în Suceava”

Mihai Dimian, profesor universitar școlit în S.U.A., a vorbit despre diferențele din campania de vaccinare dintre Cluj și alte județe.

 

 


Dimian este originar din Suceava și a făcut o comparație între județul său și județul Cluj în ceea ce privește campania de vaccinare din România la ora actuală.

„În Cluj există 44 de centre de vaccinare și au o capacitate de 6.168 de persoane la o populație de 730.216 de persoane. Centrele se află în 17 localități care înseamnă peste 70% din populație”, a explicat profesorul.


El a dat ca și contra exemplu județul Suceava, acolo de unde originar.

„Suceava are 15 centre de vaccinare și are o capacitate totală de 2.208 oameni și populație de 757.679. Există centre în 12 localități care acoperă 30% din populație. În concluzie, vaccinul este de 2,33 de ore mai accesibil în Cluj, decât în Suceava și nu ar trebui să ne mire diferențele mari între ratele de vaccinare.  În plus, numărul locuitorilor din Suceava este exagerat față de realitate”, a spus profesorul de la Universitatea Ștefan Cel Mare.

Municipiul Cluj-Napoca are o rată de vaccinare de peste 40% și se îndreaptă cu pași repezi către 50%, fiind deja anunțat un maraton al vaccinării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter