Sănătate

Cluj-Napoca, campion la vaccinare. Emil Boc: „Clujenii s-au comportat cu moderație”

Emil Boc, edilul Clujului, a transmis, într-un interviu dat marți, 4 mai, situația din Cluj-Napoca în ce privește vaccinarea și procesul de relaxare al restricțiilor.

 

 


Primarul Clujului, Emil Boc, laudă clujenii pentru responsabilitatea de a se vaccina, mândru să anunțe marți, 4 mai, într-un interviu oferit pentru Digi24, faptul că municipiul Cluj-Napoca are aproape jumătate din populaţie vaccinată. La nivelul judeţelor, Clujul are un procent de vaccinare de 28% din populaţie, conform datelor CNSU. 

O scădere impresionantă 

Primarul Emil Boc și-a exprimat dorința de a menţine entuziasmul populaţiei pentru vaccinare. Rata incidenței în municipiu a scăzut foarte mult în ultimele zile, după vaccinarea intensă, de la o rată de infectare de 8,01, la una de 1,98, fără carantină.


„Direcţia este bună, clujenii s-au comportat cu moderaţie. Important este să nu facem paşi greşiţi de acum înainte”, a transmis Emil Boc. 

Acesta a confirmat faptul că a participat la slujba de Paşte de la Catedrală, unde s-a purtat mască, iar oamenii vor putea reveni la normalitate numai dacă se menţine ridicată această direcţie a vaccinării.


Vaccinarea în mediul rural

Boc a insistat din nou asupra necesității de a-i convinge şi pe cetăţenii din mediul rural că este important să se vaccineze.

„Oameni buni, dacă vă vaccinaţi, viaţa voastră revine la normal foarte repede. De aceea şi evenimentele publice sau private, concerte, festivaluri, dar şi opere, teatre precum şi restaurante, Horeca şi alte activităţi economice vor reveni încet, dar sigur la normalitate dacă menţinem această direcţie a vaccinării”, a declarat edilul. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter