Sănătate

Trei comune din Cluj intră în scenariul ROȘU. Se vor aplica măsuri STRICTE

Trei comune din județul Cluj intră în scenariul roșu de funcționare din incidenței cazurilor de COVID-19, depistate în ultimele 24 de ore.

 

 


În trei comune din Cluj se vor aplica măsuri mai stricte, având în vedere creșterea numărului de infectări cu COVID-19.

 


Este vorba despre comunele Căianu, Dăbâca și Ploscoș, unde rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 cazuri la 1.000 de locuitori, conform datelor înregistrate în ultimele 14 zile.

În cele trei localități, toate școlile vor trece într-un alt scenariu, în care doar elevii din clasele primare vor merge la școală fizic.


Măsuri stricte pentru localitățile în scenariul ROȘU

Măsurile sunt mai stricte în localitățile care intră în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 cazuri la 1.000 de locuitori:

- organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului este interzisă.
- organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.
- activitatea cu publicului a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
-activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acetor unități.
- nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
- activitatea  cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

abonare newsletter