Sănătate

5 semne care prevestesc o boală gravă. Cancer, diabet sau infecții bacteriene grave

5 semne care prevestesc o boală gravă în viața ta. Verifică zona de la subraț, deoarece axilele sunt printre primele zone care smnalează un dezechilibru hormonal sau alte probleme

 

 


Mirosurile neplăcute, transpirația sau anumite senzații neașteptate care vin de la subraț pot fi toate semne ale unor probleme de sănătate grave în viața ta.

 


Iată care sunt principalele 5 semne care prevestesc o boală gravă:

1. Miros puternic neplăcut

Transpirația este un proces normal, dar pe măsură ce transpirația se acumulează în piele vor apărea bacterii care vor crește si se vor înmulți. Toată această combinație provoacă un miros greu de suportat. De cele mai multe ori, problema se rezolvă cu un simplus duș, însă în alte cazuri putem vorbi de o problemă tirodiană sau o schimbare hormonală. Dacă această problemă persistă ar fi bine să faci un consult cu endocrinolog.


Dacă simțiți un miros asemănător cu al fructelor putrezite sau al ojei, atunci ar putea fi un semn al cetocidozei. Acest simptom poate indica diabetul.

2. Mâncărime de durată

Dacă aveți o mâncărime care persistă în zona brațelor, atunci ar putea fi un semn că pielea este iritată în urma epilării sau o reacție alergică la o nouă cremă. Mâncărimea persistentă poate fi și un semn al unei ciuperci sau a unei infecții bacteriene.


3. Dureri subraț

Durerile în zona brațelor pot avea cauze diferite. Problemele musculare sunt cele mai des întâlnite după o vizită la sală, dar ea dispare după o pastilă sau câteva ore de odihnă. Totuși, dacă durerile persistă și aveți o sensibilitate la subraț trebuie să consultați un medic. Umflarea ganglionilor limfatici sau o inflamație în zonă poate aduce probleme grave.

4. Erupții

Axilele sunt zonele unde putem avea cel mai ușor o erupție cutanată din cauza că zona este caldă și umedă. O erupție cutanată combinată cu o mâncărime și roșeață poate indica o infecție.  Erupțiile axiliare mai pot fi cauzate de căldură excesivă, transpirație și frecare.


5. Noduli

Zona subrațului este plină de ganglioni limfatici mici care nu se observă, dar care se pot umfla. Umflarea ganglilonilor limfatici poate fi un semn cât se poate de clar că te îmbolnăvești și organismul tău luptă cu o boală gravă. Dacă ganglionii limfatici rămân uumflați mai mult de o săptămână, pot fi semnul unei afecțiuni grave, inclusiv cancer.

Ultimele Stiri
abonare newsletter