Social

Clujenii care au cancer pot beneficia de tratament gratuit performant

La nivelul judeţului Cluj, peste 17.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer.

Bolnavii de cancer pot fi beneficiarii unui tratament unic în acest moment în România, radioterapie IMRT-VMAT, una dintre cele mai performante proceduri împotriva cancerului în momentul de faţă. Ei trebuie doar să se înscrie online, iar dacă vor fi selectaţi, vor putea urma tratamentul.

Acest tratament este oferit în cadrul campaniei „Dăruim speranţă bolnavilor de cancer” care se desfăşoară pe parcursul a şapte luni şi de care pot beneficia doar persoanele care au depăşit vârsta de 18 ani.


Lunar, se acordă cinci tratamente cu radioterapie IMRT-VMAT, iar din acest motiv selecţia se face pe baza unor criterii stricte. Această tehnică permite tratarea pacienţilor prin şedinţe de radioterapie extreme de precise, scurte, protejând în acelaşi timp ţesuturile sănătoase.

Cum te înscri în campanie?

Cei care vor să beneficieze de această campanie trebuie să intre pe platforma online a site-ului daruiesteviata.ro şi să completeze formularul de înscriere. O comise de medici specialişti va analiza toate cererile, iar selecţia dosarelor se va face în funcţie de câteva criterii stricte.


Beneficiarii campanie vor fi anunţaţi prin e-mail sau telefonic (la datele de contact indicate în formularul de înscriere) în maximum şapte zile lucrătoare de la data alegerii acestuia de către comisie, urmând a i se comunica toate detaliile referitoare la demararea efectuării tratamentului.

Ce va conţine tratamentul?

Tratamentul va începe în termen de maxim o lună de la data acceptării acestuia de comisia de selectie şi constă în: consult medical iniţial şi intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament în comisia oncologică, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc şi volum tumoral, stabilirea obiectivelor şi a restricţiilor de doză, efectuarea calculului dozimetric şi verificarea dozimetrica, şedinte de iradiere, asigurarea şi controlul calităţii prin efectuarea de teste zilnice şi săptămânale ale aparaturii medicale pentru a corespunde cu parametrii tehnici nominali


Campania umanitara va dura şapte luni, iar pacienţii pot face radioterapie atât înainte de operaţie, pentru micşorarea tumorii, cât şi după, pentru a opri înmulţirea celulelor canceroase.

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter