Sănătate

Primii medici vaccinați anti-COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj - GALERIE FOTO

A fost dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

 

 


UPDATE. Primele declarații ale medicilor vaccinați: Nu am avut reacții adverse

 

„Suntem toți cinci foarte bine, nu am avut nicio reacție adversă după administrarea vaccinului. A fost un an greu pentru toată lumea, și pentru spitalul nostru. Au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm din mers, poate chiar cu un pas înaintea schimbărilor. Le-am depășit cu bine și așteptăm din anul 2021 evenimente mult mai bune și intrăm cu optimism în noul an”, a declarat Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj.


Știre inițială:

Prima persoană vaccinată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj este doctorul Violeta Briciu, directorul medical al unității medicale. Alte patru persoane au fst vaccinate în această dimineața la Cluj, începând cu ora 10.


Este vorba despre Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale, Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie și Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

Campania de vaccinare a debutat astăzi la Cluj, pentru aproximativ 90 de cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19.


„Este o zi istorică pentru județul Cluj și pentru România. Prima persoană vaccinată în județ este doamna doctor Violeta Briciu. Va urma faza 1, cu personalul medical din Cluj, circa 12.5000 medici. Faza doi cuprinde persoane din grupe de risc, persoane vârstnice și cu boli cronice. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din județul Cluj.

În faza doi vor intra și persoanele din centrele rezidențiale care vor fi vaccinate voluntar. Vaccinul este soluția penru a scăpa de această pandemie. Oamenii trebuie să aibă încredere că vaccinul este soluția. Este cât se poate de sigur acest vaccin. Cum a spus și domnul primar Emil Boc, ne vom vaccina în public”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, duminică dimineață.


Agenția Europeană a Medicamentului a publicat prospectul serului produs de Pfizer/BioNTech. Denumirea comercială a vaccinului este Comirnaty.

Potrivit documentului, este un preparat destinat doar persoanelor de peste 16 ani. Prospectul mai prevede că vaccinul trebuie administrat în două doze, la un interval de cel puțin 21 de zile.

Documentul mai arată că durata protecţiei oferite de ser nu este cunoscută deocamdată, dar nu e mai mică de căteva luni, şi este încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfăşurare. Este posibil, de asemenea, ca persoanele vaccinate să nu fie pe deplin protejate înainte de șapte zile după a doua doză de vaccin.

CITEȘTE ȘI

BREAKING NEWS. Primul român VACCINAT anti-COVID. Cine este primul cadru medical imunizat, în România?

 

abonare newsletter