Sănătate

Construirea unui HUB medical la Cluj pe un teren de 40 de hectare. Ungureanu: „Acest proiect este vital pentru sănătatea clujenilor!” VIDEO

Emanuel Ungureanu propune construirea unui nou HUB medical la Cluj, dar și un campus studențesc pentru cei de la Medicină. Deputatul a spus că susținerea va exista, mai ales că ministrul Sănătății este Vlad Voiculescu, membru USR PLUS.

 

 


Emanuel Ungureanu a făcut un live pe Facebook în care a spus mai multe detalii despre negocierile USR-PNL-UDMR, dar și despre găsirea unei locații perfecte pentru un hub medical în Cluj-Napoca. De asemenea, el a spus că ieri, 18 decembrie și-a încheiat mandatul de deputat pentru Cluj, air acesta este ultimul său proiect propus.

 


Locația este la ieșire din Cluj și are 40 de hectare. Propunerea sa este terenul pe care a fost vechea unitate medicală Florești. Ungureanu a zis că săptămâna viitoare va trimite o solicitare la Guvern pentru aprobarea terenului.

„Le am promis clujenilor și mă țin de cuvânt. Am identificat o locație nouă pentru un hub medical, este o zonă de 40 de hectare, care este la ieșirea din Cluj, vechea unitate militară din Florești. Acest lucru se poate realiza prin hotărâre de Guvern, și am să fac această solicitare săptămâna viitoare”, a spus Emanuel Ungureanu într-un live pe Facebook.


Un membru USR PLUS este noul ministru al Sănătății

Un alt lucru pe care l-a specificat Ungureanu a fost apariția unui nou ministru al Sănătății, adică Vlad Voiculescu care a mai fost odată în această funcție, în perioda scandalului Hexi Pharma. De asemenea, deputatul a mai spus că și Ministerul Fondurilor Europene va fi condus de un membru USR PLUS.


„La Ministerul Sănătății va fi Vlad Voiculescu, omul în care am mare încredere și știu că voi face o echipă bună cu el. La Ministerul Fondurilor Europene vom avea din nou un reprezentant tot din USR PLUS. Cu alte cuvinte vom avea susținere pentru a duce la căpăt tot ce ne-am propus pentru sistemul medical din România”, a adăugat Ungureanu.

Secție nouă de Neurochirurgie și campus studențesc

Propunerea sa este de a se construi pe acel terne de la ieșire din Cluj, secția de Neurochirurgie, având în vedere că actuala clădire în care se află secția este mai veche de 100 de ani.


„Este o zonă abandonată. Putem să trecem acest teren din propietatea Armatei în propietatea Conisliului Județean și să facem un HUB medical. Mă adresez clujenilor. Știți că secția de Neurochirurgie are peste 100 de ani, este foarte veche. Profesorul Florian, împreună cu managerul Șușca, de care vom scăpa în scurt timp, voiau să facă un centru de excelență unde este Medicina Municii, un loc foarte înghesuit. Propunerea mea este ca Spitalul de Boli Infecțioase să se extindă acolo unde este Clinica de Medicina Muncii, și să facă două clădiri mai mici pentru reabilitarea celor care au atac vascular-cerebral”, afirmă Ungureanu.

De asemnea, el mai propune și construirea unui campus pentru studenții de la Medicină și locuințe pentru medici. El a spus că așa cum Oradea a reușit să construiească un centru în 6 luni, așa va putea și Clujul.

Aici, la ieșirea din Cluj dispre Oradea, avem o suprafață generoasă de 40 de hectare perfecte pentru construirea unui HUB medical uriaș care să cuprindă: un campus studențesc pentru UMF Cluj, locuințe pentru medicii din Cluj-Napoca, un nou spital de Neurochirurgie, o maternitate nouă și o Unitate de Primiri Urgență la cele mai înalte standarde și nu în ultimul rând un Centru de Reabilitare Neuro-Motorie pentru pacienții care au suferit de AVC sau care au nevoie de îngrijire paleativă!i”, a spus Emanuel Ungureanu.

CITEȘTE ȘI:

Vaccinarea va fi obligatorie? Tot ce trebuie să știi despre vaccinul anti-COVID19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter