Sănătate

Incidența COVID19 în Cluj-Napoca a fost coborâtă „din pix”. Au fost scoși din calcul pozitivii cu domiciliul în alte localități.

Rata de incidență a COVID19 în Cluj-Napoca a fost recalculată, după ce au fost identificați pacienți testați la Cluj-Napoca, dar care au domiciliul în alte localități.

Incidența COVID19 în Cluj-Napoca a fost coborâtă „din pix”. Au fost scoși din calcul pozitivii cu domiciliul în alte localități. Incidența COVID19 în Cluj-Napoca a fost coborâtă „din pix”. Au fost scoși din calcul pozitivii cu domiciliul în alte localități.

Rata de incidență pentru Municipiul Cluj-Napoca a fost recalculată deoarece există un număr mare de bolnavi care au fost depistați pozitiv, dar care nu au domiciliul în Cluj-Napoca.

Conform datelor, există 316 persoane pozitive din totalul celor 3041 cazuri active care nu au domiciliu în Cluj-Napoca. Persoanele depistate pozitiv au fost calculate pentru stabilirea ratei de infectare.


În urma recalculării, incidența cazurilor a scăzut de la 9,04 la 8,09 în Municipiul Cluj-Napoca. Prefectul Clujului a explicat cum a fost fost recalculată incidența COVID19.

„Din verificările făcute am identificat 316 persoane pozitive din totalul de 3041 cazuri active din Cluj-Napoca, care nu au nicio formă de ședere aici, respectiv mare parte din ei sunt carantinați în județele de domiciliu, dar au declarat locul infectării Cluj-Napoca sau au fost testați aici și luați în calcul la incidență. Populația stabila la care se calculează incidența în Cluj-Napoca este de 336540 azi din datele de la Evidența Populației. Astfel, scăzând cei 316 care nu au legătură cu Cluj-Napooca și nu pot fi raportați la populația stabilă, ar reieși o incidență de 8,09 azi față de 9,04. Și vorbim doar de cazurile active, cele din ultimele 14 zile.”, a explicat Mircea Abrudean, prefectul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter