Sănătate

Purtarea măștii e „ca asigurarea RCA”. Răzvan Cherecheș: „În caz de impact, îi protejează doar pe ceilalți”

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, face o comparație între masca de protecție și asigurările pentru mașini.

Purtarea măștii e „ca asigurarea RCA”. Răzvan Cherecheș: „În caz de impact, îi protejează doar pe ceilalți” Purtarea măștii e „ca asigurarea RCA”. Răzvan Cherecheș: „În caz de impact, îi protejează doar pe ceilalți”

 


Expert UBB în sănătate publică, Răzvan Cherecheș compară masca de protecție cu asigurările pentru mașini RCA (Răspundere Civilă Auto) și CASCO.


 

El spună că purtarea măștii e ca asigurarea RCA pentru mășină, fiindcă la impact îi protejează pe ceilalți. Pe de altă parte asigurarea CASCO, e ca măștile NK95 sau FFP2/3, care sunt mult mai complexe decât cele medicinale simple și te protejează mai mult.


„Să porți mască este ca asigurarea RCA pentru mașină - în caz de impact, îi protejează doar pe ceilalți. Masca NK95 sau FFP2/3 este ca asigurarea CASCO - în caz de impact, te protejează pe tine CASCO este foarte scumpă dacă ești un șofer prudent + opțională RCA este ieftină (relativ) și obligatorie! Purtarea măștii e «ca asigurarea RCA».”, scrie Cherecheș într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:


Cum poți să eviți infectarea cu COVID19 de Crăciun? Cherecheș: „Există o singură variantă sigură”

 

Expert UBB: „Grădinițele și școlile primare ar putea rămâne deschise”. De ce copiii se infectează mai greu cu COVID19?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter