Sănătate

Expert UBB: „Grădinițele și școlile primare ar putea rămâne deschise”. De ce copiii se infectează mai greu cu COVID19?

Răzvan Cherecheș, cel care conduce departamentul de Sănătate Publică al UBB Cluj, este de părere că grădinițele și școlile primare ar putea rămâne deschise, întrucât un studiu arată că riscul de infectare cu COVID19 este semnificativ redus la copiii sub 10 ani.

Expert UBB: „Grădinițele și școlile primare ar putea rămâne deschise”. De ce copiii se infectează mai greu cu COVID19? Expert UBB: „Grădinițele și școlile primare ar putea rămâne deschise”. De ce copiii se infectează mai greu cu COVID19?

 

 


Profesorul UBB arată că un studiu demonstrează că receptorii ACE2, care reprezintă calea de acces a virusului SARS-CoV-2 în organismul uman, sunt în număr semnificativ mai mic la copiii sub 10 ani.

 


Din acest motiv, copiii sub 10 ani se infectează mai greu și transmit mai greu infecția, arată profesorul. Astfel, Răzvan Cherecheș este de părere că grădinițele și școlile primare ar putea rămâne deschise, cu control strict a poliției locale în fața instituțiilor (pentru aglomerările de părinți), în timp ce copiii mai mari, adolescenții și studenții ar trebui să continue școala în online cel puțin tot restul semestrului.

Mai puțin de 2% din cei infectați cu COVID19 sunt copii

Numărul de cazuri de coronavirus identificate în rândul copiilor reprezintă mai puțin de 2% din totalul cazurilor confirmate în lume. Studiul citat de expertul UBB are la bază ipoteza că riscul redus de infectare în rândul copiilor se datorează faptului că receptorii ACE2 (accesul SARS-CoV-2 în organismul uman) sunt prezenți în număr semnificativ mai mic la copiii sub 10 ani. Copiii din această gategorie de vârstă au astfel un risc mai mic de a contracta sau transmite mai departe COVID19.


Aminitim că la nivelul municipiului Cluj-Napoca, toate unitățile de învățământ preuniversitar au trecut la scenariul roșu, după ce pragul de 3 infectări COVID19 la mia de locuitori a fost depășit, săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI


Orașul Huedin și cinci comune din Cluj, pe LISTA ROȘIE. Când se închid școlile?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter