Sănătate

Cum poți să eviți infectarea cu COVID19 de Crăciun? Cherecheș: „Există o singură variantă sigură”

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar un lucru sigur pe care îl știm este că în acest an se vor desfășura într-un mod total diferit din cauza pandemiei de COVID-19.

Cum poți să eviți infectarea cu COVID19 de Crăciun? Cherecheș: „Există o singură variantă” Cum poți să eviți infectarea cu COVID19 de Crăciun? Cherecheș: „Există o singură variantă”

 

 


Riscul de infectare cu COVID-19 este unul foarte ridicat, mai ales în această perioadă. Numărul cazurilor crește în mod accelerat, iar foarte recent România a depășit pragul de 10.000 de infectări raportate în doar 24 de ore.

 


Sezonul rece va aduce odată cu el tot mai multe cazuri de răceală și gripă, lucru care o să agraveze situația. De multe ori, persoanele bolnave de cele două afecțiuni, nu vor știi dacă s-au infectat sau nu.

Pe lângă acest aspect, bolile sistemului respirator vor scădea și imunitatea oamenilor bolnavi, lucru care îi vor face mai predispuși infectării cu COVID-19.


Dar totuși, cum am putea să evităm infectare cu noul coronavirus pe timp de sărbători? Acest lucru este important dacă ne dorim să aducem Crăciunul cât mai aproape de normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie.

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică și expert UBB, vine cu un răspuns la această întrebare.


Cherecheș spune, într-o postare pe Facebook, că singura soluție sigură pentru a evita infectarea cu COVID-19 de sărbători, este izolare timp de două săptămâni înainte de Crăciun.

Astfel, membrii familie se pot bucura împreună de sărbători, fără purtarea măștii și fără grija că se vor infecta pe ei sau pe alții.


„Din nefericire, Crăciunul acesta va fi unul compromis - riscul de a-ți infecta familia (în cazul în care ești infectat și a/presimptomatic) fiind mare. Singura variantă sigură este ca toți membrii familiei să intre 2 săptămâni în izolare înainte de crăciun, după care pot petrece crăciunul împreună fără măști în interior (deși e foarte greu de realizat)”, a scris Răzvan Cherecheș.

CITEȘTE ȘI:

Câți invitați poți avea acasă de Crăciun și Revelion?

 

Sărbătorile vin cu restricții. 5 moduri prin care cumpărăturile de Crăciun vor fi total diferite în 2020

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter