Sănătate

Carantină totală în județul Cluj? Prefect: „Am carantinat 2 localități, analizăm posibilitatea la Gherla și Dej pentru carantină”

Rata de incidență în județul Cluj a depășit 4 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Acest lucru poate să aibă consecințe majore, dar se va ajunge chiar și la carantină?

Carantină totală în județul Cluj sau nu? Prefect: „Am carantinat 2 localități, analizăm posibilitatea la Gherla și Dej pentru carantină” Carantină totală în județul Cluj sau nu? Prefect: „Am carantinat 2 localități, analizăm posibilitatea la Gherla și Dej pentru carantină”

 

 


Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a discutat la ProTv despre posibilitatea carantinării județului Cluj. Întrebat dacă ar fi posibilă o carantină totală, prefectul a răspuns că în prezent nu se gândește la o carantină a întregului județ, dar în anumite părți această măsură trebuie instituită.

 


Chiar dacă încă nu este cazul unei carantine în municipiul Cluj-Napoca sau a unei carantine a întregului județ, acest lucru nu este exclus în totalitate.

Dar în prezent, conform spuselor prefectului „din analiza de risc a DSP, (carantina) nu rezultă necesitate”.


Două localități din județ au fost deja carantinate și posibil să urmeze municipiile Gherla și Dej, cu o incidență de peste 7 cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori.

„Am carantinat deja 2 localități unde s-a considerat necesar acest lucru. Analizăm posibilitatea în două municipii, Gherla și Dej, care se apropie de o incidență destul de mare, de peste 7. Să vedem în ce măsură este oportună carantina acolo, vor vedea mâine. În rest, noi avem ședințele Comitetului Județean aproape în fiecare zi” afirmă prefectul Clujului.


Din totalul de 81 de localități din județ, 26 se află în scenariu roșu.

„Avem 26 de unități administrative-teritoriale din totalul de 81 care sunt pe scenariu roșu, deci peste 3 la o mie, rata incidenței. În momentul în care trecem de 3 la mie noi luăm decizia și aplicăm hotărârea 856 a guvernului cu toate măsurile de acolo, cu închiderea restaurantelor, cafenelelor, cu masca obligatorie, cu toate celelalte măsuri complementare care sunt cunoscute deja”, adaugă Mircea Abrudean.


CITEȘTE ȘI:

Teste COVID19 prelucrate în 10 zile la Cluj, MAI MULTE decât testele din luna martie, pe țară. Câte se făceau la începutul pandemiei comparativ cu acum?

 

Focar de COVID-19 la Universitatea Cluj. Meciul cu Rapid a fost amânat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter