Sănătate

Teste COVID19 prelucrate în 10 zile la Cluj, MAI MULTE decât testele din luna martie, pe țară. Câte se făceau la începutul pandemiei comparativ cu acum?

La începutul pandemiei, capacitatea de testare era incredibil de mică, în comparație cu situația actual. Cum se testa atunci și cum se face acum?

Teste COVID19 prelucrate ÎNTR-O ZI a Cluj, MAI MULTE decât testele din luna martie, PE ȚARĂ. Câtem se făceau la începutul pandemiei comparativ cu acum? Teste COVID19 prelucrate ÎNTR-O ZI a Cluj, MAI MULTE decât testele din luna martie, PE ȚARĂ. Câtem se făceau la începutul pandemiei comparativ cu acum?

 

 


La începutul pandemiei, prin martie 2020, capacitatea de testare era de sub 100 de teste pentru depistarea virusului COVID-19, în fiecare zi. În comparație cu luna octombrie, acesta este un număr incredibil de mic, având în vedere faptul că doar la Cluj în fiecare zi se prelucrează aproximativ 2.500 de teste.

 


În luna octombrie, a fost atinsă capacitatea de prelucrare a 40.000 de teste pe zi, la nivel de țară, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Pe toată durata lunii martie au fost efectuate numai 24.654 de teste COVID-19, iar în prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi. La Cluj se testează în mai puțin de 10 zile, mai bine de numărul total de teste din luna martie, pe țară.


Totuși, capacitatea de testare a crescut în ritm alert, iar de la 24.654 teste în luna martie s-a ajuns în aprilie la 150.720 în luna aprilie.

„Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste)”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.


CITEȘTE ȘI:

Familie suspectă de COVID19, blocată în aceeași cameră cu bunica moartă. „112 a zis să contactez DSP, care nu crede că avem COVID. Bunica e cu noi în cameră”

 


Se carantinează Municipiul Cluj-Napoca ? Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 5,36. Situația este mai gravă în Dej și Gherla

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter