Sănătate

Coronavirus. Filtru special la Aeroportul Cluj: „Am evaluat încă din ianuarie parametrii medicali ai pasagerilor”

Reprezentanții Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj vin cu precizări privind prevenirea răspândirii coronavirusului.

Coronavirus. Filtru special la Aeroportul Cluj: „Am evaluat încă din ianuarie parametrii medicali ai pasagerilor”

În cazul pasagerilor sosiți din Italia, Aeroportul Cluj a pus imediat în aplicare noile măsuri speciale transmise începând cu 23 februarie de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) Județeană. În acest sens, Aeroportul Cluj, în colaborare cu Instituția Prefectului Judetului Cluj și Direcția de Sănătate Publică a început procesarea pasagerilor veniți din Italia prin filtru suplimentar din aerogara veche, separat de restul călătorilor.

Fiecare pasager de pe cursele din Italia este supus unor proceduri speciale. Un medic de la DSP Cluj, împreună cu angajații cabinetului medical din cadrul aeroportului evaluează datele și parametrii medicali ai pasagerilor, iar în cazul în care, unul dintre călători prezintă suspiciunea de infectare cu coronavirus, acesta este izolat și preluat de autoritățile medicale. De asemenea, pasagerilor le sunt distribuite carduri de alertă și materiale informative referitoare la prevenirea răspăndirii coronavirusului.


„Aeroportul Cluj a luat primele măsuri de precauție în ceea ce privește coronavirusul încă din luna ianuarie, când, conform indicațiilor primite de la DSP Cluj, Aeroportul a început o campanie de informare a pasagerilor privind prevenirea răspândirii coronavirusului. În terminalele de plecări și sosiri, la biroul de informații, la cabinetul medical și în zonele ghișeelor de check-in ale Aeroportului, au fost afișate mai multe anunțuri de informare și le-au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucțiuni referitoare la noul tip de coronavirus”, se arată într-un comunicat al Aeroportului.

De asemenea, personalul medical al Aeroportului a evaluat încă din luna ianuarie parametrii medicali ai pasagerilor sosiți la Cluj de pe cursele care fac legătura cu zonele afectate de coronavirus, aceștia fiind luați în evidența aeroportului prin completatrea unor chestionare, care apoi au fost transmise către DSP, în vederea monitorizării pasagerilor în cazul aparitiei simptomatologiei de infectare cu coronavirus.


„Au fost sporite măsurile de igienă din cadrul Aeroportului prin dezinfectarea frecventă a spațiilor publice, iar asistenții medicali din cadrul aeroportului Cluj oferă sprijin permanent tuturor pasagerilor care solicit ajutor. În continuare, Aeroportul Cluj, împreună cu DSP și celelalte instituții din perimetrul aeroportuar aplică procedurile și măsurile de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului”, se mai arată în comunicatul remis de Aeroportul Cluj.

CITEȘTE ȘI: Ungureanu: „Spitalul de Boli Infecțioase și Aeroportul Cluj NU sunt pregătite pentru CORONAVIRUS!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter