Sănătate

Grămada cere vârf! „Munte” de gunoaie toxice în curtea Spitalului de Urgență Cluj

La doar câțiva pași de Primăria municipiului Cluj-Napoca, gunoaiele au pus stăpânire pe curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Grămada cere vârf! Munte de gunoaie toxice în curtea Spitalului de Urgență Cluj, sursă foto: captură video Facebook Emanuel Ungureanu Grămada cere vârf! Munte de gunoaie toxice în curtea Spitalului de Urgență Cluj, sursă foto: captură video Facebook Emanuel Ungureanu

Un morman uriaș de gunoi toxic se află în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, mai exact in apropiere de secțiiile de Neurochirurgie, Neurologie și pavilioanele de Psihiatrie. Mormanul a fost filmat de către deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, joi, la prânz, în jurul orei 11:00.

„Sesizez public Direcția de Sănătate Publică Cluj, din nou, pentru a lua măsuri urgente, deoarece, pe lângă gunoiul menajer, se poate vedea în imagini că, în imensa groapă de gunoi, se află nu doar deșeuri menajere ci și deșeuri medicale toxice. Aceste imagini au ajuns astăzi (n.red. joi) și în telefonul mobil al primarului lăudăros al Clujului, care se împăuna grotesc acum câteva zile cu sistemul de colectare selectivă de la Cluj, pe bază de cartele inteligente”, a punctat parlamentarul.


„Priviți, vă rog, cum arată o curte a unui Spital Județean într-un oraș de 5 stele! Cum se colectează selectiv, apropo de exercițiile de imagine ale administrației liberale, avem selectiv peturi, măr, cutii de la medicamente, frunze, saci cu deșeuri medicale, gunoi cât cuprinde. Uitați, vine domnul infirmier, depozitează, «grămada cere vârf», cu același echipament de clinică se întoarce, după ce a fost la gunoi”, a mărturisit Ungureanu, menționând că managerul Petru Șușcă a fost premiat de curând de președintele Klaus Iohannis.

Vă reamintim că, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, deputatul Emanuel Ungureanu s-a contrazis cu primarul Emil Boc pe tema banilor alocați către spitale. Dacă Ungureanu i-a cerut lui Boc „să îi dea cu capul de pereți pe manageri”, primarul Clujului i-a bătut obrazul deputatului USR, făcând referire la live-urile pe care acesta le face din spitale spunând că „face mai mult rău decât bine”.


CITEȘTE ȘI: Ceartă între Ungureanu și Boc. „De ce nu îi dați de pereți pe managerii care nu își fac treaba?” / „Să crezi că le știi pe toate, e prea mult!”

abonare newsletter