Sănătate

Cardul de sănătate este blocat din nou, din cauza unor probleme tehnice

Cardul de sănătate este din nou blocat, marţi dimineaţă, începând cu ora 09:00, după ce în urmă cu trei săptămâni acesta a fost blocat mai bine de patru zile.

Potrivit unui comunicat de presă, marţi dimineaţa, începând cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este blocat, din cauza unor probleme tehnice.

Cu toate acestea, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line până la remedierea problemelor, se mai precizează în comunicat.


”Astăzi, 01.11.2016, începând cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menţionate”, potrivit unui comunicat CNAS.

abonare newsletter