Sănătate

Încă un pas pentru realizarea Spitalului Regional Cluj. Ofertă câștigătoare pentru contractul de 5 milioane de euro de supraveghere a lucrărilor de construcție.

A fost anunțată oferta câștigătoare pentru supervizarea lucrărilor la viitorul Spital Regional din Cluj. Contractul pentru supravegherea etapelor de construcție este de 25 de milioane de lei.

Spital Regional de Urgență Cluj, imagine randată/Foto: ANDIS Spital Regional de Urgență Cluj, imagine randată/Foto: ANDIS

 

 


La finalul lui august anul trecut, șapte firme se arătau interesate de contractul pentru supravegherea lucrărilor la cel mai important obiectiv de infrastructură sanitară din regiunea Nord-Vest: Spitalul Regional de Urgență Cluj. 

 


Recent, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a anunțat oferta câștigătoare. Practic, în lipsa contestațiilor, contractul în valoare de 5 milioane de euro va putea fi semnat. 

„ANDIS a desemnat câștigătorul ,,Serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcții pentru obiectivul «Spital Regional de Urgență Cluj»”, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea de Nord-Vest a României.


CITEȘTE ȘI: 
Șapte oferte pentru supervizarea lucrărilor la viitorul Spital Regional din Cluj

Valoarea licitată de asocierea formată din VENTURO INVESTMENT SRL (lider), KOLTEK MUSAVIRLIK și DARCOM ENERGY SOLUTIONS este de 25.253.954 lei, fără TVA.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul”, potrivit agenției care se ocupă de proiectul Spitalului Regional Cluj. 


Obligațiile specifice pentru supravegherea lucrărilor

Astfel, în baza unui contract generos, printre atribuțiile supervizorului lucrărilor de construcție, figurează asemenea activități, precum: management de proiect, verificare, organizare și arhivare a documentației, activități premergătoare execuției lucrărilor, monitorizarea execuției lucrărilor, supervizarea lucrărilor în perioada de garanție, gestionarea unor situații particulare și coordonarea în materie de sănătate și securitate în muncă. 


În vara anului trecut, pentru dirigenția de șantier a Spitalului Regional din Cluj au fost depuse șapte oferte:
-Ofertant unic: Egis România
-Asociere: Venturio Investment SRL (Leader), Darcom Energy Solutions, Koltek Musavirlik.
-Asociere: TPF Inginerie SRL (Leader), SAS TPF Ingenierie,T.P.F. Engineering.
-Asociere: Confirm Constructii (Leader), Structur ALL Consulting Napoca.
-Asociere: Manens S.P.A. (Leader), Studio Altieri S.p.A., Italconsult S.p.A., K-Box Construction Design, Mansart Corporate.
-Asociere: Initiative Exclusiv Consulting Management (Leader), Padeco Company Limited, Speri Società di Ingegneria e di Architettura S.p.A., Meta Engineering, Eurocerad International.
-Asociere: Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik (Leader), RomCapital Invest, Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Primele lucrări la Spitalul Regional Cluj, realizate de un constructor român

În decembrie 2023, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, anunța câștigătorul licitației pentru realizarea primelor lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj. Este vorba despre un constructor român - Ubitech Construcții SRL.

Constructorul are la dispoziție 8 luni să finalizeze lucrările, de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

„A fost desemnat astăzi (n.red. - miercuri, 13 decembrie 2023) antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea Nord-Vest a României. Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a desemnat câștigătorul licitației în valoare de 52.277.047,79 lei (fără TVA). Câștigătorul, antreprenorul român Ubitech Construcții SRL, va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora (…) Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații. La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Realizarea Spitalului Regional Cluj va asigura câteva mii de locuri de muncă în comuna Florești

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate. Valoarea totală a investiției (cu TVA) va fi de 688 milioane de euro (687,951,991.04 euro), majorată  de la 540 de milioane de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Constructor român, desemnat să execute primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj! Va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor.

Licitații în pregătire pentru execuția lucrărilor la Spitalul Regional Cluj. Pivariu: „Realizarea proiectului va genera peste 3.000 de locuri de muncă în Florești”

abonare newsletter