Sănătate

Protecția Consumatorului: „Crenvuști de porc cu până la 11 E-uri și doar 10% carne de porc”

Mulți crenvuști de porc conțin până la 11 E-uri și doar 10% carne de porc. Unele produse de acest fel au, de fapt, primul ingredient din listă carnea de pui.

Crenvuști de porc toxici / Foto: depositphotos.com

 

 


Carnea de porc se află în proporţie de 10% - 93% în compoziţia crenvurştilor de porc, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România.

 


„În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurşti carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor. Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.


Totodată, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc: 100% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11.


Aplicaţia InfoCons afişează numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Tu știi cât consumă frigiderul tău? Calculează rapid costul pentru consumul de energie și află cum să îl reduci

Plicurile pentru răceală, pline de E-uri! Acestea pot conține o cantitate uriașă de zahăr

Ultimele Stiri
abonare newsletter