Ştiri din Transilvania

Cele mai toxice iaurturi de pe piaţă. Câte E-uri conţin iaurturile pe care le dai copilului

Asociația Pro Consumatorilor (APC) a publicat lista celor mai nocive alimente. Care sunt cele mai toxice iaurturi de pe piață

Lista celor mai toxiice iaurturi din magazine Lista celor mai toxiice iaurturi din magazine

Specialiștii au realizat mai multe studii pentru a identifica iaurturile toxice din comerț. Au fost analizate 61 de tipuri de iaurturi cu adaosuri importante de E-uri și niciunul nu respectă rețeta tradițională cu bucăți de fructe, miere de albine sau alte ingrediente considerate 100% naturale.

Cele mai toxice iaurturi. Care sunt alimentele cu cele mai multe E-uri

Conform specialiştilor, iaurturile Muller Froop cu kiwi, Muller Mix cu frişcă şi preparat de mure şi zmeură, Zuzu cu piersici şi caise au câte cinci E-uri.  În imediata vecinătate sunt Muller Froop cu zmeură, cireşe, piersici, dar şi cele Zuzu cu vişine şi căpşune, toate cu câte 4 E-uri.


Iaurturi toxice cu 3-Euri

Muller Froop cu preparat de căpşune, Activia de băut cu căpşune şi kiwi, Nutriday Delicios cu pulpă de caise, Danonino branzică de vaci, piure de caise şi căpşune, Danonine iaurt cu piure de căpşune, Covalact cu bucăţi de vişine şi cu bucăţi de căpşune, Yoplait Fruit Extrem cu bucăţi de fructe de pădure, bucăti de ananas şi bucăţi de căpşune, precum şi Yoplait Mango cu bucăţi de mango.

Cele mai multe produse conţin 2 E-uri, adică un risc medium

În această categorie intra iaurturile Yoplait, Voyage Brazilia, Voyage Africa, Voyage Thailanda, fiecare cu aromele specifiice, dar şi Căpşuna Delicioas, Mar Verde Gustacios şi Visina Racoricioasă. Nu sunt recomandate nici iaurturle pentru copii de la Danonino, Disney, Milli de băut cu căpşune, Nutriday cu pulpă de căpşune sau Activia de băut cu mango, papaya sau piersici ori Casa Bună cu gust de caise.


Iaurturi cu un singur E

Muller Pezzi di Frutta cu mere şi kiwi, Muller Crema di Frutta cu fructe de pădure şi căpşune, Casa Bună cu gust de căpşune, Activita de băut cu fructe de pădure, rodie, zmeură şi cereale.  În această categorie mai intră Nutriday delicios cu pulpă de fructe de pădure şi cu pulpă de vişine, Danonino cu brânzică de vaci cu piure de banane şi zmeură, Cremosso cu piersici şi căpşune sau Milli de băut cu cereale, fruncte şi alune.

Cele mai sănătoase iaurturi de pe piaţă

Pe piaţă există 9 iaurturi care nu am deloc E-uri. În această listă apar Muller Pezzi di Frutta cu cireşe şi căpşune, Muller Crema di Frutta parţial degresat cu banane şi piersici, Zuzu de băut cu zmeură, Cremosso cu vişine, mure şi zmeură, dar şi Jogobella cu vişine şi căpşune.


Citeşte şi:

Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 


Inghetata de casa: cum sa faci usor si rapid inghetata de casa

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter