Actualitate

Adevărul nespus despre carnea de porc. De ce este considerată periculoasă

Carnea de porc este unul dintre alimentele preferate pentru români, dar puțini știu cât este de periculoasă pentru organism.

Carnea de porc este consumată  aproape tot anul de români, singurele excepții fiind în momentele în care se ține post.  În momentul în care consumăm carne de porc de casă trebuie să ne gândim că procii pot mânca orice, de la fecale, gunoaie sau cadavre. De-a lungul vieții unui porc în organismul lui se adună tot felul de toxine care nu sunt eliminate la timp.

Porcii nu au glande sudoripare și nu transpiră din acest motiv. Acest lucru blochează eliminarea toxinelor, iar când mâncăm carne de porc vom ingera automat tot felul de toxine, inclusiv bacterii periculoase pentru om. De exemplu, în carnea de porc putem să găsim bacterii rezistente la antibiotice precum salmonella, stafilococul auriu sau listeria monocytogenes.


Adevărul nespus despre carnea de porc. E sau nu toxică ?

Porcii sunt gazde pentru numeroși paraziți care se pot transmite la om dacă carnea este infestată.

- virusul Menagle, cel care provoacă febră, frisoane, durere de cap și transpirație
- tenia este un virus care se plasează în intestin și provoacă inflamarea țesuturilor și duce la pierderea poftei de mâncare.
- trichinella este un vierme care duce la edeme, dureri și febră
- hepatita E este o infecție virală care duce la oboseală, amețeală, iar la cele mai grave cazuri la firboză și ciroză.


Carnea de porc din magazin mai puțin riscantă

În general, porcii crescuți în ferme primesc antibiotice pentru a fi feriți de paraziți. În anumite cazuri, porcii din marile ferme primesc și hormoni de creștere pentru o dezvoltare rapidă. 

Porcii crescuți „la țară” nu sunt tratați la fel de atent și mulți dintre ei trăiesc liber, ceea ce le permite să consume orice. La animalele crescute la țară este des întâlnit parazitul Trichinella.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai TOXIC ingredient din alimentele din magazin. E dăunător pentru organism și poate cauza cancer

Cel mai toxic condiment din bucătărie. Consumat în doze mari provoacă halucinații și îți distruge organele

Ultimele Stiri
abonare newsletter