Sănătate

Spitalul militar din Cluj urmează să fie modernizat. Ministerul Apărării vrea să investească peste 13 milioane de euro în infrastructura medicală

Spitalul Militar din Cluj ar putea fi modernizat cu bani din PNRR. Ministerul Apărării intenționează să investească 65 de milioane de lei în infrastructura medicală din Cluj, București și alte câteva orașe din țară.

MApN vrea să modernizeze Spitalului Militar din Cluj/ captură foto: Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


La începutul lui 2022, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca figura pe lista celor 11 spitale militare din țară ce urmau să ofere asistență medicală militarilor răniți din Ucraina.

 


Viitoarele investiții în spitalele militare din subordinea Ministerului Apărării Naționale (MapN) ar putea fi realizate cu ajutorul fondurilor disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

MapN a aprobat documentațiile prealabile necesare pentru depunerea dosarelor de finanțare a unor proiecte în cadrul PNRR, pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale în spitalele militare din Cluj-Napoca, București, Brașov, Sibiu, Iași și Pitești.


Investițiile, în valoare de aproximativ 65 de milioane lei/13 milioane de euro vor fi destinate reabilitării, modernizării, extinderii - inclusiv prin construcții de clădiri noi - și dotării cu aparatură modernă a structurilor care furnizează asistență medicală ambulatorie, arată reprezentanții ministerului. 

De asemenea, în vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale se vor realiza investiții în spitalele menționate pentru controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii și din unitățile de terapie intensivă, asigurarea de instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare.


În urmă cu o lună, autoritățile județene anunțau achiziționarea unor noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca,  dotările urmând a fi utilizate în Secția Anestezie și Terapie Intensivă, Compartimentul Primiri Urgențe, Blocul Operator și Secția Ortopedie.

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Militar din Cluj-Napoca va oferi asistență medicală militarilor răniți din Ucraina

Aparatură medicală nouă pentru Spitalul Militar din Cluj. Investiția depășește suma de 130.000 de lei

abonare newsletter