Sănătate

Triplă epidemie în Franța: Covid, gripă și bronșiolită

Circulația simultană a trei virusuri respiratorii este „complet fără precedent”, iar evoluția sa este încă dificil de prevăzut, au anunțat vineri autoritățile publice de sănătate din Franța, citate de BFM TV.

sursă foto depositphotos.com sursă foto depositphotos.com

 

În acest an, gripa a lovit mai devreme decât de obicei Parisul, adăugându-se la un Covid în plină ascensiune și o bronșiolită la niveluri record de peste 10 ani la sugari. Situația afectează un sistem de sănătate deja tensionat, ca și în alte țări, în special în Statele Unite.


„Situația este complet fără precedent” și plină de „incertitudini”, a rezumat Didier Che, director adjunct pentru boli infecțioase, în cadrul unui briefing de presă al agenției de sănătate publică.

„În anii precedenți, existau viroze respiratorii care se succedau: o primă circulație de rinovirusuri făcea loc la VSR (principalul virus implicat în bronșiolite - n.r.), care foarte general făcea loc la gripă. Aici, avem co-circulații”, a explicat epidemiologul Sophie Vaux, potrivit g4media.ro.

CITEȘTE ȘI:

Creștere alarmantă a infecțiilor nosocomiale la Spitalul Clujana. Autoritățile au „uitat” de aceste infecții în timpul pandemiei Covid

Atenţionare de călătorie pentru românii care călătoresc în Franța. Grevă generală a mai multor sindicate

Triplă epidemie de virusuri respiratorii în Statele Unite

Ultimele Stiri
abonare newsletter