Sănătate

Laureat al premiului Nobel în Chimie, în vizită la UMF Cluj, unde va susține o prezentare

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca va primi vizita laureatului Premiului Nobel pentru Chimie, profesor doctor Aaron Ciechanover, medic, biochimist și profesor emerit al Technion - Israel Institute of Technology.

 

Cu acest prilej, profesorul Aaron Ciechanover va lua parte la simpozionul intitulat: Keynote speakers in hematology. Evenimentul va avea loc joi, 11 august, de la ora 9:00, la sediul Universității de pe strada Victor Babeș.


„Prof. dr. Aaron Ciechanover va susține o prezentare despre cercetarea translațională în oncologie și hematologie și va prezenta proiectul de cercetare exploratorie derulat împreună cu echipa Centrului de Cercetare pentru Medicină Avansată MedFUTURE, în colaborare cu Departamentul de Hematologie din cadrul Facultății de Medicină. Evenimentul îi are ca invitati și pe domnul prof. dr. Tudor Ciuleanu, coordonatorul Departamentului de Oncologie medicală al Facultății de Medicină, domnul prof. dr. Mihnea Zdrenghea, coordonatorul Departamentului de Hematologie și domnul dr. Ciprian Tomuleasa, cercetător știintific și medic primar hematolog, care vor prezenta impactul clinic al cercetării domnului profesor Ciechanover”, a precizat prof. dr. Anca Buzoianu, rector UMF Cluj.

Prof. Dr. Aaron Ciechanover este Doctor Honoris Causa al UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca și laureat al premiului Nobel în domeniul Chimiei în anul 2004 pentru descoperirea sistemului ubiquitin-proteazom (UPS).

CITEȘTE ȘI:

Examenul de admitere la UMF Cluj a avut loc în weekend! Rezultatele au fost publicate

Mircea Cărtărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa la UBB. Scriitorul: „Clujul și-a modificat starea de spirit”

Anca Buzoianu este prima femeie din Cluj care a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Ultimele Stiri
abonare newsletter