Politică

Ponta îi ia apărarea primarului Piedone, condamnat în dosarul Colectiv: „Dacă era primar la Cluj sau Sibiu nu era băgat la închisoare”

Victor Ponta, fostul premier al României care a demisionat imediat după tragedia Colectiv, îi ia apărarea primarului Piedone, care a fost condamnat la închisoare. El spune că dacă „primarul era de la Sibiu sau Cluj” nu ar fi ajuns după gratii.

Ponta îi ia apărarea primarului Piedone, condamnat în dosarul Colectiv / Foto: depositphotos.com Ponta îi ia apărarea primarului Piedone, condamnat în dosarul Colectiv / Foto: depositphotos.com

 

 


Victor Ponta, fostul premier al României, a demisionat pe 4 noiembrie 2015, după ce au fost organizate numeroase proteste în urma tragediei de la Colectiv.

 


Acum, aproape 7 ani mai târziu, Ponta a reacționat la condamnările din dosarul Colectiv și îi ia apărarea fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone (actual edil al Sectorului 5), care va fi trimis în închisoare pentru 4 ani.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Liderul PRO România spune că și în prezent lumea arde în spitale, dar nimeni nu mai plătește pentru acest lucru și aduce acuzații grave spunând că dacă primarul Piedone era la Cluj sau Sibiu nu l-ar fi trimis nimeni în închisoare.


„Știm toți că Tragedia de la Colectiv a fost folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern (altfel trecea, că multe alte tragedii). Din acest motiv nimeni nu a fost, de atunci și până azi, interesat să afle adevărul sau să facă dreptate! Știm toți că Primarul Piedone nu are absolut nicio vină (dacă era Colectiv la Sibiu sau la Cluj nu cred că era băgat Primarul la închisoare). Știm toți că acum ard oamenii în spitale și nimeni nu pățește ceva.

Știm toți că și azi se organizează concerte în subsoluri și locații total inadecvate. Știm toți că nu am mai vrut să auzim de Colectiv ca să nu ne aducem aminte de manipularea și modul în care viețile pierdute au fost folosite cu cinism. Știm toți că acum ‘Corupția NU MAI ucide’, nici minciuna, prostia, incompetența și nesimțirea. I-am băgat pe Piedone și pe patronii Clubului la închisoare și mergem mai departe ca și când nu a existat nimic. Extrem de trist!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.


Victor Ponta făcea parte din același Guvern care a lăsat tragedia de la Colectiv să aibă loc și a demisionat imediat după ce s-a întâmplat.

Condamnări înjumătățite în dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, deși în primă instanță acesta trebuia să primească 8 ani și 6 luni de închisoare de executare.

Magistrații Curții de Apel au deci scăderea pedepsei după ce au eliminat forma agravantă infracțiunii de abuz în serviciu (în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv) de care Piedone era acuzat, în timpul procesului.

Decizia în procesul Colectiv, care s-a încheiat la data de 21 decembrie 2021, a fost pronunțată după patru amânări și conamnările definitive au fost date la aproape 7 ani de la incidentul tragic în care au murit 65 de oameni și în care alte sute de persoane au rămas marcate pe viață.

Condamnări definitive și condamnări din prima instanță

  •  Cristian Popescu-Piedone, fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5: 4 ani de închisoare (în primă instanță: 8 ani şi 6 luni de închisoare)
  •  Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4: achitată (în primă instanță: 8 ani de închisoare)
  •  Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sector 4: achitată (în primă instanță: 7 ani de închisoare)
  •  Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sector 4: achitată (în primă instanță: 3 ani de închisoare cu suspendare)
  •  Alin George Anastasescu, patron Colectiv: 11 ani și 8 luni de închisoare (în primă instanță: tot 11 ani și 8 luni de închisoare)
  •  Cătălin Paul Gancea, patron Colectiv: 6 ani și 4 luni de închisoare (în primă instanță: 11 ani și 8 luni de închisoare)
  •  Costin Mincu, patron Colectiv: 8 ani de închisoare (în primă instanță: 11 ani și 8 luni de închisoare)
  •  Viorel Zaharia, pirotehnist: 6 ani și 10 luni de închisoare (în primă instanță: 9 ani și 8 luni de închisoare)
  •  Marian Moise, pirotehnist: 6 ani și 10 luni de închisoare (în primă instanță: 10 ani de închisoare)
  •  Daniela Ioana Niţă (decedată), patron al firmei de artificii: încetează procesul (în primă instanță: 12 ani și 8 luni de închisoare)
  •  Cristian Mihai Niţă, administrator al firmei de artificii: 2 ani și 6 luni cu suspendare (în primă instanță: 3 ani și 6 luni de închisoare)
  •  Antonina Radu, pompier ISUBIF: 8 ani și 8 luni de închisoare (în primă instanță: 9 ani și două luni de închisoare)
  •  George-Petrică Matei, pompier ISUBIF: 8 ani și 8 luni de închisoare (în primă instanță: 9 ani și două luni de închisoare)

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Pedepse în Dosarul Colectiv: Primarul Popescu Piedone, 4 ani cu executare, patronul clubului, peste 11 ani de închisoare

Clujenii s-au strâns sâmbătă seara pe Bulevardul Eroilor ca să aducă un omagiu victimelor Colectiv. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter