Actualitate

Clujenii s-au strâns sâmbătă seara pe Bulevardul Eroilor ca să aducă un omagiu victimelor Colectiv. FOTO

Mai mulți clujeni s-au adunat pe Bulevardul Eroilor sâmbătă seara pentru a aduce un omagiu victimelor Colectiv, la 6 ani de la tragedia care a zguduit o țară întreagă.

 

Și în acest an s-a organizat un eveniment la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor, în memoria persoanelor care au murit în incendiul de la clubul Colectiv. 


 

În al șaselea an, clujenii au amplasat fotografii cu fiecare dintre tinerii care au murit în urma Colectiv.


Evenimentul „Cluj: Nu suntem numere! #Colectiv-6 ani Nu uitam!”, organizat de comunitatea Umbrela Anticorupție Cluj a început sâmbătă seara la ora 18:30.

„Au trecut 6 ani de la incendiul din clubul Colectiv.
Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți, ne indignam de arbitrariul pierderii lor și ne revoltam împotriva responsabililor fără responsabilitate.


Constant, de 6 ani aceiași oameni ne repetă că «avem de toate» în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitați așezați pe paleți și abia acoperiți cu cearșafuri albe, suntem prinși în deriva unui sistem de sănătate fără griji și fără vinovați și a unei justiții a amânării și omisiunilor.

Și anul acesta, ca în fiecare din ultimii 6, ieșim în stradă să cerem dreptate pentru #colectiv și pentru #noi. Respectând toate măsurile de siguranță impuse de perioada prin care trecem, pe 30 octombrie 2021, de la ora 18:00!”, au anunțat organizatorii pe pagina evenimentului.


Foto: Umbrela Anticorupție Cluj


CITEȘTE ȘI:

Au trecut 6 ani de la Colectiv. Protest în Capitală: „Murim cu zile de la infecţiile intraspitaliceşti” VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter