Politică

Director BNR: „Clasa politică, slab alfabetizată. Termină liceul la 40 de ani și fac o facultate de care nu a auzit nimeni“

Din păcate, avem o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată, potrivit lui Eugen Rădulescu, Directorul Direcției de Stabilitate Financiară în BNR.

Director BNR: „Clasa politică slab alfabetizată. Termină liceul la 40 de ani și fac o facultate de care nu a auzit nimeni“

 

 


Potrivit lui Eugen Rădulescu, citat de hotnews.ro, există în politica românească persoane care termină liceul pe la 40 de ani și care frecventează facultăți de care nimeni nu a auzit.

„Sunt oameni care își termină liceele pe la 40 de ani și fac câte o facultate din aceasta de care n-a auzit nimeni pe la 50 de ani. Aceștia sunt cei care conduc politica românească. Nu se poate așa ceva (…) Noi avem conducători care își iau Bacalaureatul pe la 35-40 de ani. Nu putem progresa în felul acesta. Avem mare nevoie ca oamenii care se pricep să fie cei care iau decizii", a spus Eugen Rădulescu.
”, a spus el, fiind o opinie personală.


În momentul de față, spune el, avem două Românii. Una este deja puternic ancorată în lumea occidentală: este o Românie care se mișcă repede, eficient cu oameni care sunt deja chiar acolo. La polul opus avem și o Românie care băltește undeva la limita dintre secolul XIX și XX.

„Acest context teribil al al pandemiei a arătat și a mărit practic decalajele între cele două Românii. Am văzut cum mediul antreprenorial a reușit să se miște, să reziste, chiar să găsească soluții ca pentru după ce se va fi încheiat pandemia să fim într-o economie mai performantă și într-o societate mai normală. Din păcate, sectorul public nu a participat decât într-o mică măsură la acest demers”, a precizat Eugen Rădulescu.

 

CITEȘTE ȘI:

Prefect PNL la Cluj. Coaliția a bătut palma pentru împărțirea funcțiilor în teritoriu

Ministrul Digitalizării, „hocus-pocus“ cu cartea de Teoria Sistemelor Informaționale: Nu e carte la Editura Academiei, ci articol într-o revistă, l-a scris, dar nu-l găsește!

Ultimele Stiri
abonare newsletter