Politică

Prefect PNL la Cluj. Coaliția a bătut palma pentru împărțirea funcțiilor în teritoriu

Coaliţia de guvernare a stabilit că acolo unde există un preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va şi prefect tot de la acelaşi partid.

Clujul va avea prefect din partea PNL. Foto: Facebook /Guvernul României.

Astfel, la Cluj, funcția de prefect îi va reveni unui membru al PNL, iar în Capitală unui membru al PSD, conform declarațiilor făcute miercuri de președintele PNL, Florin Cîțu.

„Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie - secretar de stat şi aşa mai departe”, a afirmat Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.


Despre excepţiile de la această regulă, Cîţu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar abia apoi vor fi anunţate.

Potrivit liderului liberalilor, în Capitală prefectul va fi de la PSD. În ceea ce privește Clujul, Cîţu a precizat că va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal.

CITEȘTE ȘI:

„Tandem” Boc-Cîțu la șefia PNL? Premierul și Emil Boc, întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres

Ultimele Stiri
abonare newsletter