Politică

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „Mandatul meu ministerial va fi unul de continuitate și consolidare”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României. Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

 

 


Noul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, arată că mandatul său ministerial va fi unul de continuitate şi consolidare a importantelor proiecte aflate în derulare, în paralel cu implementarea unei politici de management focalizate pe cea mai redutabilă resursă a armatei: oamenii. 


„1 Decembrie - Ziua Naţională a României reprezintă sărbătoarea de suflet a noastră, a românilor, oriunde ne-am afla. La 1 decembrie 1918, după unirea Basarabiei și a Bucovinei, venea rândul Transilvaniei să se alăture României-mamă, împlinindu-se, astfel, în mod atât de strălucit, idealul de libertate şi de unitate a poporului nostru. Eforturile unor generații întregi de patrioți din toate provinciile istorice, dublate de jertfele de sânge ale ostașilor români pe câmpurile de bătălie ale Primului Război Mondial aveau să dea roade și să facă posibilă reunirea între granițele naturale, istorice a tuturor teritoriilor locuite de români”, a transmis ministrul.


„Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără participarea României la Marele Război, fără uriașele sacrificii de peste 330.000 de militari morți în luptă şi în prizonierat. Armata a sprijinit cu credinţă cauza Marii Uniri, contribuind la realizarea profundelor transformări economice şi sociale care au urmat. Ostașii români au demonstrat atunci, și continuă să o facă și acum, că au tăria şi determinarea de a răspunde provocărilor complexe şi de a înfrunta cu fruntea sus şi cu demnitate provocările dure ale timpurilor pe care le-au trăit”, a adăugat Dîncu.

Dîncu mai transmite că Armata României a plătit, pe parcursul acestei perioade de profunde transformări, tributul său de sânge şi lacrimi: „De Ziua Naţională a României, aducem un pios omagiu şi dăm onorul eroilor căzuţi la datorie departe de ţară, în teatrele de operaţii, precum şi celor care şi-au pierdut viaţa în misiuni de instruire pe teritoriul naţional. Ei vor rămâne veşnic în inimile noastre”, a afirmat ministrul Apărării. 


Cât despre mandatul său în fruntea Ministerului Apărării, Vasile Dîncu a afirmat că acesta va fi unul „de continuitate și consolidare” a proiectelor. 

„Am deschis, cu doar câteva zile în urmă, o nouă pagină a guvernării României. La vârful Ministerului Apărării Naționale, mandatul meu ministerial va fi unul de continuitate și consolidare a importantelor proiecte aflate în derulare, în paralel cu implementarea unei politici de management focalizate pe cea mai redutabilă resursă a armatei noastre: oamenii.


Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță, pentru că ele sunt menite să crească substanțial capacitatea de apărare a țării noastre. Prin măsurile de reorganizare și modernizare instituțională, prin programele de creștere continuă a nivelului profesional al personalului, prin capacitatea de a sprijini celelalte instituții ale sistemului național de apărare, Armata României va continua să se afle în avangarda eforturilor de reclădire a prestigiului național”. 

„Românii cred în Armată, şi pentru asta le mulţumim şi îi asigurăm că vom fi, întotdeauna, la datorie”, mai precizează Vasile Dîncu. 

CITEȘTE ȘI:

Bogdan Pivariu, mesaj de 1 Decembrie: „Această zi reprezintă un moment unic, marcat de recunoștință, solidaritate și speranță”

Ultimele Stiri
abonare newsletter