Politică

Președintele Iohannis a semnat demisiile miniștrilor USR Plus. Cine sunt miniștrii interimari?

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru miniştrii interimari.

 

 


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care se ia act de demisiile din Guvern ale reprezentanţilor USR PLUS, precum şi decretele pentru desemnarea miniştrilor interimari, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

 


Şeful statului a semnat:

- Decret prin care se ia act de demisia domnului Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
- Decret prin care se ia act de demisia domnului Cristian Ghinea, ministrul investițiilor şi proiectelor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
- Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.
- Decret prin care se ia act de demisia domnului Cătălin Drulă, ministrul transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
- Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.
- Decret prin care se ia act de demisia domnului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
- Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.
- Decret prin care se ia act de demisia domnului Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
- Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.
- Decret prin care se ia act de demisia doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
- Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar.


Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri dimineață că a trimis la președintele Klaus Iohannis demisiile miniștrilor USR PLUS din Guvern, împreună cu propunerile de interimari care îi vor înlocui.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și cel al Senatului, Anca Dragu, au convocat pentru joi, de la ora 16:00, plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter