Politică

Joe Biden, avans de 50.000 de voturi în Michigan. Ar putea deveni președintele SUA și fără Pennsylvania sau Georgia

Ca să fie ales președinte ale Americii, Joe Biden își poate permite să piardă Georgia și Pennsylvania, însă trebuie să câștige Arizona, Nevada, Wisconsin și Michigan.

Joe Biden, avans de 50.000 de voturi în Michigan. Ar putea deveni președintele SUA și fără Pennsylvania sau Georgia Joe Biden, avans de 50.000 de voturi în Michigan. Ar putea deveni președintele SUA și fără Pennsylvania sau Georgia

 

 


Ultimele două state se apropie de finalul contorizării voturilor, iar Biden are un avantaj greu de remontat de președintele în funcție.

 


La 94% dintre voturi numărate în Michigan, Joe Biden a avansat către 50.000 de voturi distanță de Donald Trump. Mai sunt de numărat aproximativ 100.000 de voturi în stat, majoritatea în zona Detroit (democrată) și în Monroe (republicană). 

În Wisconsin, de asemenea, Biden conduce detașat, având un avans de un pic peste 20.000 de voturi. Au rămas de numărat doar câteva sute de voturi. Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat deja că va cere renumărare aici, ceea ce ar însemna un alt proces de verificare decât cel intern, al autorității electorale.


În Arizona, fostul vicepreședinte conduce cu trei procente, 86% din voturi fiind deja numărare până miercuri ora 21, ora României, și un răspuns final ar putea fi anunțat în următoarele 12 ore, conform oficialilor statului, citați de presa americană.

În Nevada, cursa dintre cei doi candidați este încă strânsă, avansul lui Biden fiind infim - 700 de voturi, la 84% din voturi numărate. Nevada a anunțat că nu se vor mai face comunicări ale rezultatelor până joi. Speranța democraților este aceea că dintre voturile numărate multe sunt în zona Las Vegas, o comunitate loială lor, prin tradiție. Republicanii apropiați lui Trump speră însă că oamenii legați de industria jocurilor de noroc nu agreează abordarea mult mai severă a lui Biden în legătură cu pandemia COVID-19 și vor vota cu președintele actual.


Donald Trump, președintele în funcție, conduce cu circa două procente în Georgia, la numărarea a 93% din voturi, însă statul încă poate fi „cucerit” de Biden. În aceeași situație se regăsesc cei doi candidați și în Carolina de Nord, unde Trump are un avans de 77.000 de voturi, la numărarea a 95% din voturi.

În Pennsylvania, președintele în funcție are un avans de 8 procente la numărarea a 81% din voturi, însă merită menționat faptul că voturile prin corespondență vor fi primite și numărate până vineri, fapt ce îi oferă lui Joe Biden o șansă să schimbe rezultatul în favoarea sa, cunoscut fiind faptul că majoritatea votanților prin corespondență sunt democrați.


CITEȘTE ȘI

Donald Trump a câștigat alegerile în Florida, Ohio sau Texas. Joe Biden, în continuare în frunte

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter