Politică

Ministrul de Interne va fi audiat în Comisia „Sparanghelul”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, va fi audiat săptămâna viitoare în Comisia de anchetă „Sparanghelul”.

Ministrul de Interne va fi audiat în Comisia „Sparanghelul” Ministrul de Interne va fi audiat în Comisia „Sparanghelul”

 

 


Ministrul Marcel Vela, este invitat săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel.

 


„Secretariatul comisiei a trimis azi (marţi - n.r.) domnului ministru de Interne, Ion-Marcel Vela, invitaţia la audieri pentru marţi, 25 august, ora 13,00”, anunţă comisia.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, declara cu o săptămână în urmă că au fost finalizate investigaţiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat în aeroport pe 9 aprilie, iar acum comisia îşi îndreaptă atenţia către Ambasada României din Germania şi, ulterior, spre miniştrii Transporturilor, de Interne şi de Externe.


„Am finalizat investigaţiile privind ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul de la Cluj, în acea zi. De acum, trebuie să mergem către Ambasada României din Germania, despre felul în care a existat corespondenţă între Guvernele Germaniei şi României, despre felul în care a apărut articolul 10 în Ordonanţa Militară nr. 7, acel articol care se referă la zborurile charter. Imediat ajungem şi la miniştri, pentru că deja sunt elemente care ne arată că avem pentru ce să îl audiem pe ministrul Transporturilor, pe domnul Bode, avem, de asemenea, elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la comisie şi pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Vela, acum aşteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei şi, în funcţie de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe”, a explicat social-democratul.

Prefectul de Cluj: „A fost o lipsă de colaborare, dar și un vid legislativ”


Amintim că prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a fost audiat în urmă cu două săptămâni în comisia parlamentară de anchetă „Sparanghel”, cu privire la aglomerația creată în parcarea Aeroportului Cluj, în data de 9 aprilie.

Mircea Abrudean a declarat că, din punctul său de vedere, situația a fost generată de mai mulți factori, primul dintre aceștia fiind lipsa colaborării dintre Aeroportul Cluj și companiile aeriene care au operat cursele charter, dar și între transportatori și muncitori, aceștia din urmă nefiind informați în legătură cu ora decolării.


„Din punctul meu de vedere, au fost mai multe elemente care au dus la acel incident, au fost mai mulți factori care au determinat situația de acolo. În primul rând, o lipsă de colaboarare între aeroport, companiiile aeriene și transportatori, între muncitori și companiile angajatoare. Oamenii au venit acolo fără să știe orele de plecare, fără să știe cu ce cursă pleacă, deci din acest punct de vedere a fost o lipsă de comunicare și colaborare. De asemenea, a lipsit un coordonator sau un organizator unic, care să gestioneze situația din punct de vedere al muncitorilor și al angajatorilor din Germania”, a declarat Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.

Aminitm că, în fața comisiei de anchetă au fost audiați și Adrian Florin Lotrean, administratorul societăţii care gestionează parcarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, Goto Parking SRL, David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, dar și prefectul de Suceava, Gheorghe Alexandru Moldovan.

 

CITEȘTE ȘI

Directorul Aeroportului Cluj, audiat în Comisia „Sparanghel”: Poliţia Transporturi Aeriene i-a preluat pe cei peste 1.800 de muncitori

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter