Politică

Liviu Dragnea își poate pune pofta-n cui! Ce se întâmplă cu fostul lider PSD?

Soarta fostului președinte al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost pecetluită în cursul zilei de luni.

liviu-dragnea-isi-poate-pune-pofta-n-cui-ce-se-intampla-cu-fostul-lider-psd liviu-dragnea-isi-poate-pune-pofta-n-cui-ce-se-intampla-cu-fostul-lider-psd

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, luni, ca nefondată, o contestaţie la executare prin care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, solicita să fie eliberat din penitenciar, pe motiv că este deţinut nelegal în închisoare.

Reamintim, că Liviu Dragnea a depus la începutul anului 2020 o contestaţie la executare, respinsă de instanţă pe 30 ianuarie, decizie care a fost atacată de fostul lider social-democrat la Completul de cinci judecători de la instanţa supremă. Şi această „contestaţie la contestaţie” a fost respinsă, luni, de magistraţi, decizia fiind definitivă.


Vocea lui Liviu Dragnea „nu a fost auzită”

Liviu Dragnea nu a participat luni la proces, însă el a fost audiat prin videoconferinţă de judecători. Avocaţii acestuia s-au plâns că, din cauza unor probleme tehnice, „nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus fostul preşedinte al PSD.

„Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, a declarat avocata Flavia Teodosiu.


Liviu Dragnea a vrut să scape de mai multe ori din pușcărie

Liviu Dragnea a avut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă toate cererile sale au fost respinse.

În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de trei judecători de la ÎCCJ care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a CCR din octombrie 2019.


Acum un an, în data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

CITEȘTE ȘI:


Cristi Danileț, după condamnarea lui Dragnea: „Justiția română este independentă, indiferent de avere și influență!”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter