Actualitate

Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni de închisoare cu EXECUTARE!

Liviu Dragnea a aflat, luni, decizia definitivă într-unul dintre cele mai mediatizate procese din ultimii ani, cazul angajărilor fictive la Direcția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat, luni, la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare. Decizia este DEFINITIVĂ și EXECUTORIE.

Astfel, completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința din primă instanță. Liviu Dragnea va trebui să se predea în cursul zilei de luni la Poliție pentru ca sentința să fie pusă în aplicare, potrivit g4media.ro.


Apelul social-democratului a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu. Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare, iar judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect, anunță digi24.ro.

Liderul PSD este singurul din acest dosar care a primit o sentință cu executare. Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, respective Marica Valentina au fost achitate pentru abuz în serviciu. Marineci Ionel și Miloș Rodica au primit câte 3 ani cu suspendare, iar Botorogeanu Adriana, secretara PSD s-a ales cu 2 ani de închisoare cu suspendare.


Gheorghe Nicușor a fost achitat pentru abuz în serviciu, a primit însă 3 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. De asemenea, Balaban Constantin a fost și el achitat pentru abuz în serviciu, primind în schimb 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. La fel se întâmplă și în cazul Olguțăi Șefu, achitată pentru abuz în serviciu, dar condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Ultimele Stiri
abonare newsletter