Politică

Tişe (PNL) îl regretă pe Lăpuşan (PSD). Cum se alintau cei doi în trecut? “Ce fumează” şi “Consiliul Judeţean ar trebui desfiinţat”

Cel mai longeviv consilier judeţean PSD din Cluj, Remus Lăpuşan, şi-a dat demisia din funcţie, după ce a trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România.

La începutul lunii octombrie, Remus Lăpuşan a renunțat la funcția de consilier județean și a părăsit și PSD-ul, alegând să treacă la PRO România.

„În urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut și în care cred și astăzi (...) Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali (...) Se pare că actuala conducere nu a înțeles bine înfrângerea de la europarlamentare și a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere. Cluj-Napoca este un centru universitar de excelență, un oraș cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuți de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj și îmi înaintez demisia atât din PSD cât și din Consiliul Județean Cluj”, spunea Lăpuşan în urmă cu câteva săptămâni.


Astăzi, Consiliul Judeţean Cluj a luat act oficial de încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Remus Lăpușan, ocazie cu care Alin Tişe a făcut o întreagă pledoarie despre cât de valoros a fost Lăpuşan în PSD Cluj.

“Şi eu regret că şi-a depus această demisie. E o opţiune personală. În calitatea sa de consilier judeţean şi-a îndeplinit cât se poate de bine toate sarcinile. Am avut o colaborare bună, regret decizia pe care a luat-o, este opţiunea partidului pe care l-a reprezentat şi opţiunea lui personală. Din punct de vedere administrativ cred că PSD pierde un om care cunoştea bine judeţul, cunoştea proiectele judeţului, care, dincolo de toate, a fost şi un coleg cu care atunci când ai stabilit şi negociat ceva s-a şi ţinut de cuvânt. Mai rar în politică să se întâmple asta. Dincolo de opţiunea partidului, am vrut să mă refer la calitatea lui de om. Ca şi coleg de-al nostru. Regret faptul că a avut această opţiune, dar i-o respectăm. Sper să aibă succes pe drumul pe care a plecat (?!)”, a spus Tişe.


Reamintim că, de-a lungul timpului, cei doi s-au atacat şi şi-au aruncat cuvinte grele

Alin Tişe despre Remus Lăpuşan (august 2014):

 „Măcar de această dată să nu mai fie ipocrit (...). Cum se ocupă el de atâţia ani în politică de delaţiuni ordinare? (...) Cum  a reinventat, în anul 2014, comunicarea prin porumbei călători? Cum făcea bani din asigurări prin intermediari de la instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca în mandatul său de consilier local? (...) Cum a angajat el ilegal personal în toate instituţiile Consiliului Judeţean Cluj dublând umărul de angajaţi şi fondul de salarii? (...) L-aş întreba ce anume fumează, poate ne dorim şi noi?!”


Remus Lăpuşan despre Alin Tişe (mai 2019)

”Constat incompetenţa care există la nivel de CJ. Accolo ar trebui să existe o restructurare masivă în tot ceea ce înseamnă managementul, pentru că sunt foarte multe exemple în care una vorbim şi alta facem. Din punctul meu de vedere, ceva nu este în regulă, pentru că fiecare proiect pe care îl avem la nivel de CJ este implementat într-o perioadă foarte lungă de timp, cu foarte multe deficienţe şi tot timpul cu sume pe care le alocăm în plus. Mi se pare absurd și frustrant. Este mai mult decât păcat. Este o rușine la nivel de CJ Cluj. Ar trebui să fie o rușine la adresa lui Tișe și la adresa echipei manageriale. Consiliul Județean ar trebui desființat și reînființat. Nu înțelegem starea de incompetență de la nivelul conducerii CJ Cluj”.

Lăpuşan (48 de ani) a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj, secția Electronică și Comunicații, din 2011 este Chief Executive Officer la Uniqa Asigurări de Viaţă din 2011. A fost consilier local, președinte al PSD Cluj, consilier județean.

abonare newsletter