Politică

Kelemen Hunor critică Justiția după condamnarea fostului viceprimar UDMR al Clujului

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, critică justiția din România după ce fostul viceprimar al orașului Cluj-Napoca, Anna Horvath, a fost condamnată la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

Liderul maghiarilor din țara noastră susține că i-au fost falsificate probe Annei Horváth, neputându-se vorbi despre un stat de drept în România.

"Ancsa, nu te lăsa, noi nu te lăsăm singură!”, declară Kelemen.


„Procuratura s-a bazat pe probe inventate în cazul Annei Horváth, iar judecătoria nu a procedat corect având în vedere că în repetate ori nu a respectat procedurile. În cazul Annei nu justiția, nu legea a hotărât. În aceste 526 de zile s-a desfășurat o “crimă de caracter”. Putem vorbi de un stat de drept când un om este condamnat fără nicio probă? Vorbim de stat de drept când anunțul sentinței este pronunțată în spatele ușilor închise cu jumătate de oră mai devreme decât ora programată? De ce se teme sistemul de justiție? Indiferent ce crede procurorul, judecătorul, Anna rămâne liderul comunității noastre. Colegii, maghiarii din Cluj-Napoca rămân atenți la ce spune ea. De la ea nu poate lua nimeni hărnicia și corectitudinea. Credem în nevinovăția ei, credem că cei de la Curtea Supremă vor decide diferit! Ancsa, nu te lăsa, noi nu te lăsăm singură!”, este mesajul liderului UDMR, postat pe Facebook.

abonare newsletter