Politică

Ioan Rus: Este delirant ce face conducerea PSD! Îi dă muniție lui Iohannis

Fostul ministru și vicepreședinte PSD Ioan Rus apreciază că este "delirantă" intenția partidului de a provoca demisia propriului premier.

Rus a spus, într-o declarație pentru psnews.ro, că PSD "comite o foarte gravă eroare" când discută despre schimbarea lui Grindeanu. "De ce să-ţi demiţi propriul premier… ce a făcut atât de grav?! Este de-a dreptul absurd! În realitate, Guvernul funcţionează în parametrii optimi şi nici nu a luat decizii împotriva societăţii", a spus el.

Fostul lider PSD a catalogat ca fiind "delirantă" situația apărută în partid.


"Este adevărat, activitatea Executivului ar putea fi îmbunătăţită – la urma urmei, totul este perfectibil, desigur – şi s-ar putea discuta despre activitatea unui ministru sau a altuia, despre o remaniere pe ici, pe colo, dar este de-a dreptul delirant să cauzezi demiterea propriului guvern când, cu excepţia unor jocuri şi interese interne, nu există argumente viabile pentru o atare decizie politică", apreciază Rus.

Potrivit acestuia, PSD nu face altceva decât să-i ofere "muniție" lui Klaus Iohannis.


"Conducerea PSD ar trebui să realizeze că stârneşte în mod absurd o criză politică, criză care, deşi vedem cum începe, nu ştim cum se va termina! (...) îi oferă muniţie lui Klaus Iohannis. Da, muniţie din plin!", a adăugat acesta.

PSD ia în calcul retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Grindeanu, potrivit unor surse politice, o întâlnire a conducerii formaţiunii în care să se tranşeze asupra schimbării integrale a Cabinetului sau doar a remanierii fiind programată pentru marţi după-amiază.

abonare newsletter