Politică

Emanuel Ungureanu: "Dragă Nicuşor, acest partid are nevoie ca de aer de un lider"

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care candidează la funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România, a declarat, sâmbătă, în prezentarea sa în faţa Congresului, că toţi cei din partid trebuie să aibă capacitatea de a-i atrage pe alţii mai buni decât ei şi de a le ceda locul.

"Este timpul pentru auto-perfecţie. Toţi suntem nişte foşti. (...) E bine să ne dăm seama până unde putem merge şi să avem această capacitate extraordinară să îi capacităm pe oamenii mai buni decât noi ca să ne ia locul", a afirmat Emanuel Ungureanu.

În context, el a criticat schimbarea atitudinii USR faţă de Dacian Cioloş.


"Sunt atâţia Dacian Cioloş pe care noi ar trebui să îi lăsăm să intre la noi în partid şi să avem această capacitate şi maturitate să le lăsăm locul", a punctat deputatul USR.

El s-a arătat nemulţumit şi de discursul actualului preşedinte al USR, Nicuşor Dan.


"Dragă Nicuşor, acest partid are nevoie ca de aer de un lider care să împace. Discursul tău nu m-a inspirat deloc. Sper că, dacă vei fi în continuare preşedinte, să te întâlneşti - şi te rog în faţa tuturor - cu cei pe care nu i-ai nominalizat şi să faci bine acestui partid. Şi dacă vei mai fi preşedinte, şi dacă nu", i-a spus Emanuel Ungureanu lui Nicuşor Dan, mergând chiar în faţa actualului lider al USR.

Anterior, în discursul său, Nicuşor Dan ridicase "două probleme": "O problemă este acest conflict intern între progresişti şi conservatori. A fost un acord pe care l-am avut la începutul formării acestui partid, a fost un acord implicit pentru fiecare dintre noi, când am intrat în USR, că acest partid acceptă pluralitatea ideologică. Din păcate, constat că se consumă o cantitate uriaşă de energie în dezbaterea aceasta între progresişti şi conservatori şi, mai rău, văd colegi cu o atitudine extremistă sau cel puţin de neacceptare a punctului de vedere al celuilalt. (...) A doua problemă e şi mai gravă. E vorba de încrederea în noi înşine. (...) Atitudinea unor colegi faţă de mine m-a descumpănit. (...) S-a creat o mitologie în interiorul USR în care unii vor democratizarea şi alţii, printre care şi eu, nu vor; unii vor dezbatere şi alţii, printre care şi eu, nu vor dezbatere. (...) Sunt consternat de faptul că sunt colegi de-ai noştri care cred în mitologia asta. (...) Sunt mâhnit de faptul că atunci când lucrurile astea apar, oamenii nu adresează întrebări pe faţă", a susţinut Nicuşor Dan.


„Cu un USR puritan şi cu PNL arogant, cu suma de nehotărâţi şi de oameni nemulţumiţi, PSD în 2019-2020 nu va avea 60-65% cât are în Parlament acum, ci 80%, şi atunci perspectiva de a ne muta în Congo devine chiar interesantă". Acesta este scenariul pe care îl anticipează Emanuel Ungureanu.

 „O greşeală uriaşă" a fost, din perspectiva lui Ungureanu, închiderea partidului înainte de Congres, astfel că simpatizanţilor nu li s-a mai permis în ultima perioadă să devină membri, iar acest lucru este un semn de „osificare foarte periculos, care arată că cei care conduc anumite filiale sau chiar conducerea partidului de acum are un sentiment de teamă că cineva vine să le ia partidul".


USR îşi alege sâmbătă o nouă conducere, în cadrul primului său congres naţional, care are loc la Cluj-Napoca, în perioada 12 - 14 mai.

Pentru funcţia de preşedinte al USR şi-au depus candidaturile Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German.

Ultimele Stiri
abonare newsletter