Politică

Cioloș discută luni cu liderii partidelor pe tema modificării legii alegerilor locale

Premierul Dacian Cioloș va avea luni întâlniri succesive cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta pe tema modificării legii alegerilor locale.

Discuțiile vor avea loc începând de luni dimineață, la Vila Lac.

De asemenea, potrivit unor surse citate de Agerpres, premierul Cioloș va avea în cursul după amiezii de luni întâlnirea săptămânală de lucru cu președintele Klaus Iohannis.
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la începutul săptămânii, într-o conferință de presă susținută la Botoșani, că varianta unei ordonanțe de urgență pe tema modificării legislației privind alegerea primarului este cea mai bună soluție.


Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Sinaia, că dacă prin mijloace "abuzive" se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri.

Totodată, el a arătat că PSD va participa la discuțiile cu premierul Dacian Cioloș pe această temă. "O să răspundem la această invitație. Eu sper să fie o discuție cu toate partidele la un loc, nu cu fiecare", a mai declarat liderul PSD în conferința de presă.


Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat, sâmbătă, că progresiștii vor respecta legea alegerilor locale, votată de toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.

De asemenea, copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut că legile electorale nu trebuie schimbate în funcție de interesul unui partid.


Mișcarea Populară solicită modificarea legilor electorale în sensul alegerii primarilor și a președinților de consilii județene prin vot direct și în două tururi de scrutin, a anunțat săptămâna trecută președintele MP, Traian Băsescu, la finalul Consiliului Executiv Național al partidului.

abonare newsletter